KomaHub Communications Timeout

Aloittaja J Piira, 16.09.2023, 13:53:31

« edellinen - seuraava »

J Piira

Lakkasi Komahubbi toimimasta (ohjelma, jolla käytetään. Sähköt kyllä menee niillä vanhoilla asetuksilla). Olen kokeillut eri johdoilla ja katkaissetvirran ja asentamut komahubohjelman uudestaan, mutta ei auta. Olisiko vielä, jotain jota voisi yrittää.
Näyttääpä toisella koneella toimivan.
- Jukka -

vehnae

Tähän on törmätty joitain kertoja, jotenkin tuo Windowsin laitekirjanpito menee sen osalta solmuun. Koitappa seuraavaa, sillä on toistaiseksi saatu laitteet taas pelittämään:

Lataa USBDeview täältä: https://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html

Irrota KomaHub koneesta, käynnistä USBDeview administraattorina (oikean napin takaa run as administrator), ja ohjelmassa klikkaa oikean napin takaa "Uninstall selected devices" jokaiselle Komahubiin viittaavalle riville (VendorId 1209 ja ProductId 4242, riippumatta siitä lukeeko laitteen nimenä KomaHub vai jotain geneerisempää).

Nyt kun KomaHubin kytkee koneeseen uudestaan niin Windows ottaa sen laitteeksi "puhtaalta pöydältä" ja KomaHubin ohjausohjelman pitäisi päästä siihen taas käsiksi.

J Piira

Kiitoksia Jarille vastauksesta. Pitääpä kokeilla noilla ohjeilla.


t. Jukka
- Jukka -

J Piira

En tuolta uskaltanut lähteä poistamaan, kun en oikein osannut päätellä mitkä rivit komahubbiin liittyvät. Pitääkö tutkia mikä com-portti liittyy komahubiin ja sitten valita ne kaikki.


Jukka
- Jukka -

J Piira

Kiitokset Jarille selkeistä ohjeista eli kyllä nuo komahub rivit sieltä löytyy kunhan vain kunnolla  ohjeen lukee.


Jukka
- Jukka -

HapaK

Ihan sama vika täällä eilen illalla, mutta en jaksanut alkaa rassaamaan, koska virtaa tuli normaalisti. Kiitos ohjeista jo etukäteen.

- Harri

J Piira

Kyllä alkoi toimimaan noilla ohjeilla.
- Jukka -

naavis

Meikäläisellä oli tätä ongelmaa jossain vaiheessa kanssa usein, mutta on sitten poistunut itsekseen enkä ole sitä enää pitkään aikaan havainnut.

J Piira

Minullakin joskus aiemmin ei toiminut esim. usb-jakajan kautta, mutta kun kytki suoraan, niin pelasi. Usein korjautui itsestää kuten Samulilla.
- Jukka -

JoRy

Minulla kävi samoin Viestikallion etäobservatoriossa, Komahub-ohjelma kyllä käynnistyi mutta kaikki virtalähdöt näkyi "harmaana". Läppäri ei selvästikään löytänyt Komahubia, ilmeisesti joku äskettäinen Win10 päivitys oli sotkenut Komahub-driverit tms.

Vaikka Komahub-ajurit Jarin ohjeen alkuosan mukaan USBDeviewillä poistin, niin boottikaan ei tosiaan riittänyt. Vaati sen USB kaapelin fyysisen irrottamisen läppäristä ja uudelleen kytkemisen, eli meni ihan Jarin ohjeen mukaan.

T:Jorma

JoRy

Ja taas oli Komahub mennyt etäobservatoriossani Communication Timeout-tilaan eikä suostunut millään käynnistymään. Ei huvittanut lähteä ajamaan taas paikanpäälle yhden USB-kaapelin irti-kytke operaation takia. Pari iltaa ja lukuisia testisessioita meni etsiessä netistä ohjeita USB-laitteen uudelleenasennuksen tekemiseksi remotena ja selvisihän se. Elikkäs näin:

1) Ensin Komahubin driverien poisto Jarin ohjeen mukaan: Käynnistä USBDeview administraattorina (oikean napin takaa run as administrator/suorita järjestelmänvalvojana), ja USBDeview-ohjelmassa klikkaa oikean napin takaa (tai ylhäältä vasemmalta "roskis") "Uninstall selected devices" jokaiselle Komahubiin viittaavalle riville (VendorId 1209 ja ProductId 4242)
- Komahub-driverit on nyt poistettu

2) Avaa komentokehote administraattorina/järjestelmänvalvojana. Anna rivikomento: pnputil /scan-devices
- Komahub pitäisi nyt olla löytynyt, driverit asentuneet uudestaan ja Komahub käynnistyä toimivana

Täällä Microsoftin sivuilla on pnputil komentoja https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/devtest/pnputil-command-syntax

Löysin netistä alunperin ohjeen jossa tähän USB-laitteen poistoon ja uudelleenasennukseen käytettiin devcon nimistä ohjelmaa https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/devtest/devcon. Teinkin Komahubin uudelleen asennuksen ensin sillä, mutta se vaatii massiivisen Windows sovelluspaketin lataamisen tämän yhden devcon ohjelmapalasen saamiseksi. Onneksi samat asiat tekevä pnputil löytyy nykyään Win10:stä valmiina.

T:Jorma

naavis

Todennäköisesti tuo pnputil /scan-devices komento tekee saman kuin Device Managerin avaaminen, oikealla hiirennapilla klikkaaminen ja "Scan for hardware changes" -valinta.

JoRy

Tosiaan, tein testin ja poistin USBDeviewillä Komahub-driverit, ja tuolla "Scan for hardware changes" -toiminnolla ilmestyi driverit takaisin. Tosin Komahub ei ollut minulla nyt "Communication Timeout"-tilassa. Mutta helpottuu taas vähän jos tällä Naaviksen ohjeella saa myös toimimaan komentokehotteen sijasta.