Ideoita kaivataan vian esille kaivamiseen

Aloittaja Snousi88, 21.10.2023, 09:29:19

« edellinen - seuraava »

Snousi88

Putkena RC51, kamerana astromodattu Canon 7dm2

Kuvassa kirkkaissa tähdissä näkyy piikit vasemmalle ja oikealle.

Vasemmalle ne tulee ennen meridian flippiä, sitten piikit siirtyy oikealle, eli kamerassa tai linssisä se vika on, ei esim ympäristön valot tms.

Testannut ilman filsuja, ilman lämpöpantoja, putsannut kennon sekä linssin, vika pysyy sitkeästi.

Rajoittuu kirkkaimpiin tähtiin -> valotusajan mukaan tietysti, tässä on 10s subeja jokunen pinkassa että näkee millainen efekti kyseessä. 20s polttaa jo yhteen subiin selkeästi näkyvät ja pahenevat piikit.

Keväällä jätetty toimivana hyllyyn, ni hieman hämmästyttää nyt että mistä nämä tulee, niinku ois 1/4 bahtinovin maskia linssin keulalla.

Flätti-subia ku venyttää, niin siinä näkyy melkein samanmuotoinen tahra tms, mutta tässä näkyviä töhryjä en ole pystynyt paikallistamaan, mutta ei tuota yliviivatakkaan uskalla.

Illalla käytän tuon modaamattoman 7md2:n paikallaan ni saa suljettua toisen ehkä pois, mutta ideoita otetaan vastaan että mistä tässä odotellessa alkaisi metsästään vikaa.

Venytetty flätti ja pikapakka Pleiadeksesta löytyy linkin takaa: https://1drv.ms/f/s!AjqoelbdpVB9gdMougMPoAW5WE9bNg?e=RdDZCN


Itseasiassa, mietin myös että voiko tämä olla samaa vikaa mitä keväällä näin testatessa newtonia samalla kameralla, siinäkin oli tähdessä mysteeriä, mutta ei heijastuksena, vaan siitä puuttui pala.

Oletin sen olevan focuserin sisään työntyvän rungon ja flokkauksen sivuoiretta, mutta laitan senki tähän: https://1drv.ms/f/s!AjqoelbdpVB9gdMrsBERNZ0Q0y_f3A?e=YfP8xy