Kvanttitietokone Helmi käynnistyy Espoossa

Aloittaja Mare Nectaris, 03.03.2023, 06:53:42

« edellinen - seuraava »

Mare Nectaris

Tavoitteena on saavuttaa supertietokoneen taso ja ohittaa se, jolloin toteutuu kvanttihyöty laskennassa.

Asiasta uutisoi YLE:

https://yle.fi/a/74-20020540
Timo Keski-Petäjä


SW Evostar 120 ED APO*TAL 250K*C8-N*SW 150 Pro*TAL 1 (Mizar)*Celestron Ultima 80*EQ6 Pro Eqmod + TS dual mount*CG-5 GOTO*TV: Nagler Type 4 17 mm, Panoptic 24 mm*Baader Hyperion Clickstop-Zoom 8-24*17 mm UWA-70*TV BIG 2x Barlow*Celestron 2x Barlow Ultima SV Series*TAL 3x Barlow*TS 5 x APO Barlow*TS CCD lunar camera

ispa

Hämmästyin kun luin, että kvanttitietokone vaatii vielä kehittymistä, jotta se olisi superkoneen vertainen. No sitten se pääsee ohi superkoneenkin, mutta ei vielä.
Ilpo Kantonen

Timo Kantola

Tiedeykkösessä kvanttitietokoneesta ja kvanttilaskennasta mainio Jari Mäkisen Podcast jakso, selventää hyvin kvanttilaskentaa ja sen haasteita:

https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/tiede

Areenan sivulla oikealla yläkulmassa haku (suurennuslasi), siihen: Kvanttilaskenta – näin se tapahtuu ja näin se saattaa mullistaa elämämme.
Timo Kantola

mistral

Oli jännä podcast. Kehitys on nopeaa, kun keskiajalla mentiin "10km/t" niin nyt asiat muuttuu niin nopeasti ettei keskivertoihminen voi kuin alistuneesti hymyillä. Ei ihminen kestä tällaista menoa, inhimillisyys katoaa. En sano etteikö ole hyvä että kvanttitietokone osaa laskea uusien lääkkeiden molekyylit, on se hyvä mutta mihin kaikki päättyy?

ispa

Mitähän kvanttikone voisi laskea tähtitieteessä? Sellaista, mitä ei vielä ole voitu laskea tai simuloida.
Ilpo Kantonen