BlurXterminator vs muut softat kuu- ja aurinkokuvauksessa

Aloittaja cmas, 18.02.2023, 19:06:33

« edellinen - seuraava »

cmas

BXT on saanut melkoisen paljon mainetta lyhyessä ajassa julkaisunsa jälkeen ja näkyy olevan monella käytössä jo DSO-puolella. Törmäsin CN:n foorumilla siihen, että eräs hlö oli kokeillut sitä kuukuvaankin https://www.cloudynights.com/topic/862050-clavius-processed-with-pixinsight-blurxterminator/?hl=%2Blunar+%2Bblurxterminator Ajattelin, että voisipa tuota itsekin testata.

Noh, tämä ei ole tieteellinen vertailu, koska minulla ei ole PI:tä käytössäni eikä siten mahdollisuutta ajaa edes BXT:n trialia eikä BXT muutenkaan ole suunniteltu tähän väärinkäyttööni. Pyysinkin tuota CN-ketjun aloittajaa riipaisemaan nopsaan ajon läpi käyttäen minun kuukuvaani sekä aurinkokuvaani ja kokeilemaan mitä BXT saa niille aikaan. Tässä on tietenkin se ongelma, että en pysty optimoimaan BXT-prosessia, koska se piti ulkoistaa. Tein kuitenkin parhaani BXT:llä käsitellyille kuville. Tästä on linkit / vertailut alla. Kuvia kannattaa ehkä katsella täydessä koossa. Lisää selitetekstiä on tuolla AstroBinissä.

Vertailua kuun kanssa: https://www.astrobin.com/yq3io5/?nc=collection&nce=18419

Vertailua auringon kanssa: https://www.astrobin.com/cfob8o/?nc=collection&nce=18419

Yhteenvetona: Näyttäisi siltä, että BXT:n saisi toimimaan myös nykyisellään kuu- ja aurinkokuvauksessakaan, mutta ainakaan omilla taidoillani BXT:llä käsitellyt kuvat eivät ole mitään sellaista, mitä en saisi aikaan muutenkin. Ajattelin, että tämä vertailu voisi kuitenkin olla mielenkiintoista tietoa jollekin muullekin, joka asiaa miettii.

Kuukuva on osaruutu tästä: https://www.astrobin.com/hxokdb/B/?nc=collection&nce=10864
Aurinkokuva on taas esitetty alunperin täällä: https://www.astrobin.com/i46101/?nc=collection&nce=10862

einari

Ongelma on siinä että BXT on nykyisellään 'opetettu' tähtikuvilla ja ei sen takia toimine optimaalisesti muiden kuvien kanssa.
Ehkä joku vielä kehittää aurinko ja kuukuvillekin vastaavan AI-työkalun.
___
Tapio

cmas

Lainaus käyttäjältä: einari - 18.02.2023, 20:31:28
Ongelma on siinä että BXT on nykyisellään 'opetettu' tähtikuvilla ja ei sen takia toimine optimaalisesti muiden kuvien kanssa.
Ehkä joku vielä kehittää aurinko ja kuukuvillekin vastaavan AI-työkalun.

Näin juurikin. Mutta testasin kuitenkin, niin ei tarvitse miettiä PI:n opettelua (kun ei muuten kuulu repertuaariin) tai surra, että jollain saisi parempaa jälkeä. Kuun kanssa homma voi olla tulevaisuuden softakehityksessä helpompaa, aurinko on kovin dynaaminen ja voi olla sitten neuroverkoillekin haastavampi opetettava. Mutta eittämättä 5 vuoden päästä meillä on jotain fiksumpiakin työkaluja käytössämme planeetta/kuu/aurinkopuolellakin. Sitä odotellessa.

Tommi L

Näin niukalti kuukuvausta osaavana voisi kuvitella, että perus-dekonvoluutio ajaa hyvin asiansa kuukuvauksessa. Kohina ja kuvan yksityiskohtien moninaisuus ei kenties tuota samalla tavalla haastetta perus-dekonvoluution käytössä kuin ds-kuvauksessa. Yksi tärkeimmistä eduista bxt:n kanssa lieneekin se, ettei se voimista kohinaa ja mahdollistaa dekonvoluution pienemmillä valotusmäärillä.
Celestron C8, Celestron EdgeHD 800, Esprit 100ED, Askar FRA400
iOptron CEM70, iOptron CEM26, Celestron AVX
ASI294MM, ASI183MM, ASI462MC, ASI174MM, ASI120MM