Arilla melkoinen homma, ainakin kuulostaa siltä! Kuinka monesta palasesta sinä joudut kasaamaan nämä mosaiikit?
Itse en ole päässyt kuvaamaan yhtään lisää. Tämän johdosta kävin läpi tuota aiemman mosaiikkini materiaalia ja tajusin tehneeni sen kanssa parit mokat. Tässä on nyt linkki lopulliseen versioon, jossa muutoksina on se, että nyt käytössä on vain 5 ruudun mosaiikki ja nämä palaset on yhdistelty Photarissa paremmin ilman ylimääräisiä "viritysyrityksiä". Ptotarissa vielä highpass-filtterillä lisäterävöitystä (palasethan olivat jo käyneet WaveSharpin läpi) ja pientä loppusäätöä vielä OnOne NoNoisella kohinan ja detailien suhteen. Tämä varmaan alkaa nyt vastata sitä, mitä tuolla 127 mm / 1900 mm gregory-maksutovilla voi meidän olosuhteissa saada aikaan. Hyvällä kelillä tuon 642 IR Bandpassin sijaan voisi kokeilla pelkkää punaista tai jopa vihreää suodinta, niin saisi detaileja vähän enemmän - mutta ne kelit taitaa Suomessa olla vähän turhan harvassa...
Alla kuitenkin linkki siihen lopulliseen ja Astrobinissa voi myös vilkaista sitä aiempaa versiota Rev A -nimellä (Rev A oli skaalattu 75 %:iin alkuperäisestä, mutta tämä Rev B on nyt 100 % koossa).
Edit: Ja jos en nyt kovin paljon erehtynyt, niin kuvassa voi nähdä Archimedes G:n, jonka koko on noin 3,3 km:n luokkaa. Pistin tuon kropin tähän liitteeksi. Jos nyt oikein arvioin, niin putken teoreettinen erotuskyky on noin 2,4 km luokkaa tuolla IR-filsulla maksimissaan. 2 km monttuja en pysty erottamaan, tuollaisia 3 km monttuja kyllä. Ehkäpä tuon kollimaatiotakaan ei viitsi alkaa enää hieroa.
