Et varmaan lukenut einarin antamia linkkejä?
No, väittäisin kuitenkin että valokuvausmaailman standardissa eli photarissa on tuo terävöitystyökalujen kehitys hieman laajemman tekijäjoukon ja erittäin vaativan käyttäjäkaartin vuoksi sekä oleellisesti pidemmän kehityskaaren vuoksi niin hyvä kuin se digitaalisessa maailmanssa voi noin ylipäänsä olla.
Registaxin wavelets käyttää jo olemassa olevia metodeja kuvankäsittelymaailmasta, eli se käyttää gaussian sharpen filteriä eri tasoissa, joille on jokaiselle annettu omansa denoise ja sharpen filterit.
Eli en oikein usko että jonkun yksittäisen tekijän kymmenenkään vuoden kehitystyö voi vetää photarille vertoja, noin ihan logiikalla mietittynä kun sitä puolta aikalailla tunnen. Mutta hienoa jos silläkin saa tulosta aikaan.
Tuon linked wavelet filterin idea tuli kahdelta erilliseltä henkilöltä, johon vinkin Cor Berrevoets sai kolmannelta henkilöltä, jonka jälkeen hän päätti lisätä ominaisuuden Registaxiin, eli kyseessä eile ole minkään yksittäisen henkilön oma idea, vaan jo olemassa olevien metodien erilainen käyttötapa nimenomaan planeettakuvauksen materiaalin käsittelyyn.
Mutta ehkä se tärkein pointti koko hommassa on se, että kenenkään ei tarvitse ostaa lisenssiä kuvankäsittelyohjelmistoon eikä myöskään tarvitse opetella kuvankäsittelyohjelmiston käyttöä, vaan alkuun pääsee erittäin simppelillä metodilla jolla saa aikaiseksi maailmanluokan planeettakuvia kohtuullisen nopeasti.
Minäkin olen käyttänyt photoshoppia 5.0 versiosta alkaen (1998) josta siirryin affinity photoon (2019), mutta en usko sekuntiakaan siihen, että pääsisin yhtä hyvään lopputulokseen yhtä nopeasti kuvankäsittelyohjelmalla planeettakuvien käsittelyssä, kuin pääsen pinoamalla autostakkertilla ja tarkentamalla r6 linked waveletsillä.
EDIT: Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että säädöt ovat menneet hieman liian koville tanen viimeisissä kuvissa.