Etäkurssi: Avaruustekniikan saavutuksia - Tekniikkaa Kuuhun ja Marsiin

Aloittaja VeikkoM, 07.12.2021, 10:45:38

« edellinen - seuraava »

VeikkoM

Avaruustekniikan saavutuksia  - Tekniikkaa Kuuhun ja Marsiin
 
Aika ja paikka
Etäluennot Zoom-ohjelmalla 5 krt (yhteensä 10 h), tiistaisin klo 18.00-19.30, 11.1. - 8.2.2022, luentojen aikana voi esittää kysymyksiä ja kommentteja chat-palstalla.

Kohderyhmä
Avaruustutkimuksesta kiinnostuneet kaiken ikäiset opiskelijat sekä tähtitieteen ja avaruusaiheen harrastajat

Ohjelma 
11.1.2022 Olosuhteet avaruudessa, Kuussa ja Marsissa, verrattuna Maa-planeetan vastaaviin. Avaruusaluksen rakenne, ohjaus ja varusteet.
 
18.1.2022 Matkan ratojen optimointi, lähdön ja paluun aikaikkunat, työntövoimaratkaisut esim. metaanipolttoaineen valmistaminen Marsissa paluulentoa varten.
 
25.1.2022 Kuu- ja Mars-asemien elämänylläpito-järjestelmät, otollisimmat paikat mikrometeoriiteiltä ja kosmiselta säteilyltä suojautumiseksi. Vesijään hyödyntäminen veden, vedyn ja hapen lähteenä.
 
1.2.2022 Mineraalit Kuussa ja Marsissa rakenteiden, energian sekä kaivostoiminnan tarpeisiin. Deuterium ydinpolttoaineena.
 
8.2.2022 8.2.2022 Mars-kulkijoiden tekniikka ja tutkimuslaitteet. Robotiikan, 3D-tulostuksen, tekoälyn ja geeniteknologian sovelluksia ja mahdollisuuksia.

Kouluttaja
FM, DI Kyösti Ryynänen

Toteutus verkossa
Koulutus järjestetään Zoom-ohjelmalla. Tarvitset toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen peruskäyttötaidot. Suosittelemme osallistumista pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Saat sähköpostiisi linkin ja ohjeet ennen koulutusta. Koulutusta ei tallenneta. 

Tiedustelut   
Leena Salonen, puh. 010 322 9461, leena.salonen@kesyli.net

Koulutuksen hinta 98 €

Ilmoittautuminen viimeistään 10.12.2021  https://kesyli.net/kurssit/verkossa-avaruusteknologian-saavutuksia-tekniikkaa-kuuhun-ja-marsiin/
Ilmoittautuminen on sitova viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään puolet koulutusmaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei osallistu koulutukseen, peritään koko maksu. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Oikeus muutoksiin pidätetään.
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

ispa

Tämä olisi todella hienoa saada tallennettuna nähtäväksi jälkikäteen. Esimerkiksi minulla on muuta tärkeää aktiviteettia juuri tiistaisin tuohon aikaan. :cry:
Ilpo Kantonen