Baaderilta uusi auringon tarkkailuun ja kuvaamiseen tarkoitettu laite

Aloittaja cmas, 17.09.2021, 11:21:18

« edellinen - seuraava »

cmas

Näyttäisi siltä, että tämä toimii aikalailla samaan tyyliin kuin Daystarin Quark. Hintaa reilusti enemmän, kuvanlaadusta tai kokemuksista minulla ei ole havaintoa. Mutta mikäli Baaderin laatuun voi luottaa, tässä ei ehkä ole samanlaisia ongelmia kuin Quarkeissa (runko fleksuu, näkö/kuvakentän epätasaisuus).

https://www.baader-planetarium.com/en/baader-sundancer-ii-h-alpha-filter.html?___from_store=de

Testiraportti Baaderin sivuilla: https://www.baader-planetarium.com/en/blog/test-review-baader-sundancer-ii-h-alpha-filter/

einari

Testin perusteella vaikuttaa hyvältä, mutta onko se yli tuplasti parempi kuin Quark?
___
Tapio

cmas

Jaa-a. Riippuu varmaan Quarkista. Mutta jos on tympiintynyt johonkin Quarkin huonoon versioon, niin onhan tuo halvempi kuin vaikka 80 mm SS-Lunt DS:stä nyt puhumattakaan. Varmaan tarkoituksella hinnoiteltu Quarkin ja 80 mm Luntin puoliväliin. Jos en olisi todennut omasta Quarkistani, että saan sen toimimaan riittävän hyvin, niin kylläpä tuota Baaderiakin miettisi. Jos taas olisi voittanut Quark-arpajaisissa ja saanut erinomaisen yksilön, niin ei varmasti Baader hyödyttäisi mitään.

einari

Mikähän siinä on että Quarkista ei saa tasaista laatua ?
Ja onko taattu että tästä Baaderin saa aina priimaa ?
___
Tapio

cmas

Lainaus käyttäjältä: einari - 17.09.2021, 16:07:39
Mikähän siinä on että Quarkista ei saa tasaista laatua ?
Ja onko taattu että tästä Baaderin saa aina priimaa ?

Daystar on itse sanonut, että Quarkkien osalta QC pidetään minimissään eikä jokaista yksilöä tarkasteta erikseen ja tästä löytyy ihan mustaa valkoisella Daystarin sivuilta. Se näkyy hinnassa ja laadussa. Kalliimmat laitteet Daystar tarkastaa yksilöittäin ja tuolla hinnalla voisin kuvitella, että näin toimii myös Baader tämän laitteensa kanssa - toki spekulaatiota tämäkin Baaderin osalta.