Piti Perseidejä kuvatessa kokeilla samalla mitä tuolla 80 mm apolla saa aikaan. Jupiter oli Stellariumin mukaan noin 16° korkeudella kuvaushetkellä ja ilmassa oli ainakin vesihöyryä melkoisia määriä. Hankala oli tarkentaa ja kalustonkin asetukset ihan hukassa, kun ekaa kertaa koettaa planeettakuvausta.
Kalustona tässä oli 80 mm f/6 kiina-apo, Lacertan 5x barlow, Astronomik ProPlanet 642BP ja ASI174 mm. Kovin menee ruutu pimeäksi tuolla setupilla, mutta ainakin joku lähtökohta kai on se 5,86 mikron pikselikoon kertominen 5:lla, josta pääsee noin 29:ään ja f/6-putken huomioiden kohtuullinen lähtökohta olisi noin 4,9x barlow. Ja siksi tuolla em. setupilla sitten koetin jotain sohia aikaan. Tuolla aukkosuhteella piti vääntää valotusaika 15 ms:iin ja gain 300:aan, että histogrammista sai täyttymään edes sen 55 %. Kuvasin 3 min ajan ja sain talteen 11 976 ruutua, joista tässä on pinottu 20 % (eipä näyttänyt paljon lopputulemalla olevan väliä pinosinko 2 % vai 30 % tai enemmän). Jos revitin kuvasta enemmän detaileja, se meni totaalisen epäluonnottoman näköiseksi.
Tämä lienee parasta mitä nyt onnistuin omasta materiaalistani vääntämään ulos, vaikka kokeilin vähän vaikka millaisia optioita pinoamisessa ja terävöityksessä. Ja "parhaalla" tarkoitan sitä, että pudotetaan kynnystä kuvien esittämiseen ja oikein reilusti

Vas. puolella on raakaruutu videolta ja oikealla puolella sen pelastusyritys.
Vinkkejä otetaan vastaan niin kaluston, säätöjen / valintojen, kuvaamisen ja käsittelynkin osalta. Olen ihan metsissä planeettakuvauksen kanssa, vaikka sain Arilta muutaman vinkinkin lähtökohdaksi.
