M101

Aloittaja Timo Kantola, 31.08.2006, 18:07:56

« edellinen - seuraava »

Jouko_Kettunen

No ei huono! Kuvaan mahtui vielä NGC5477 monine yksityiskohtineen, joka on sentään vain n. 1,5 kulmaminuuttia halkaisijaltaan ja himmeä (mag 13,7). Oliko tämäkin kuva täydenkuun aikaan otetuista valotuksista?

wm-x

Kiitos. Olisi kärsinyt ehkä hieman enemmän venyttää kun nyt katsoin uudestaan. Aika himmeäksi olen jättänyt. Pimeässä kirkaalta näytöltä kaikki näyttää niin paljon valoisemmilta. Tämä kuva on otettu reilu viikko sitten, olisiko 50-60% kuu ollut.

Kohde on tosiaan pieni minun putkelleni. Tässä koko kenttä:


Tässä vielä croppi:

mickut

Enemmän tai vähemmän täyden kuun öinä kuvattu M101 oli hieman nihkeä käsiteltävä sinisen kanavan hohtaessa paljon muita kirkkaampana. Mutta tuli otettua 24x5min LRGB silti, kun ei oikein peili pysy edes parahultaisessa kollimaatiossa matalammalle oleville kohteille. Ei auttanut kuvamäärä siniseen kanavaan, punainen ja vihreä ovat tuolla määrällä jo varsin maukkaita.


Flickr-sivulle

--Antti

Timpe

Aikas komea loppukuva, vaikka sanotkin nihkeäksi käsiteltäväksi...  :cool:
- Timo Inkinen

Oskari

#289
Messier 101 19. - 20. päivän väliseltä yöltä. Nyt tarkennus vähän paremmin kohdillaan :tongue: Jotain väriäkin vissiin löytyi, mutta tiedä sitten. Tässä siis tasan kaksi tuntia valoa ja 20 sekunnin osavaloilla taas mentiin. Vähän tuntuu oikean reunan tähdet olevan järjestään punertavia? Aikamoiset gradientit oli taas, että johtuisikohan siitä... Pakko kyllä vielä sanoa, että olipahan kerrassaan mukava havaintoyö! Sopiva pikkupakkanen ja pitkästä aikaa tuntui olevan oikeasti selkeää, joten kameran kuvatessa oli mukavasti aikaa katsella kirkasta tähtitaivasta :smiley: Ja kun apupeiliäkään ei tarvinnut koko yönä sulatella :afro: Jooh, klikkaamalla Flicriin, jossa suurempi versio.

Nikon D750, Sky-Watcher Coma corrector (x0,90), Astronomik CLS filter, Sky-Watcher Skyliner 350P Flextube Synscan(355/1650).
Oskari Syynimaa

SW 350P GoTo Flextube - Nikon D750 - ASI290MM

einari

Juu, tarkennus tuntuu olevan kohdallaan kun aika skarppia on.
___
Tapio

VeijoT

Kokeilin kahta eri pakkaustapaa. Ensin Iriksellä 21 kuvan pino. Ja sitten Photoshopilla 6 kuvan pino. Nuo auttomaatiset pakkausohjelmat pakkaa kaikine virheineen, ( satelliitit, kennon roskat ym )
Joten lähes saman sain aikaseksi tuolla 6 kuvan pinolla Photoshopissa. ( joskus vois pakata loputkin 21 kuvaa )

Veijo T

Iris versio



Photoshop versio




einari

Riippuu vähän miten pakkaa ja käsittelee. Mun mielestä Iris-pinossa näkyy paremmin yksityiskohtaa galaksissa.
___
Tapio

wm-x

Miksi et käytä DSS kohdistukseen ja pinoamiseen?

Lauri Kangas

Eipä noista voi vielä johtopäätöksiä vetää, erot syntyvät todennäköisesti pinoamisen jälkeisessä käsittelyssä, kun ovat noin erinäköisiä pinoja.

Yhtä lailla se fotarikin pinoaa kaikki satelliitit, jos annat sille pinottavaksi kuvia joissa on satelliitteja.

MikaHoo

Muutamana yönä päässyt harjoittelemaan ccd-kuvausta. Tässä 29.3 kuvattu pelkkä luminenssi-kanava. Ruutuja 101*2min. Saa nähdä riittääkö pimeitä öitä että saisi värikanavat kuvattua. Kamera on vanhempi Starlight Xpress Hx916 ja putki GSO 200 F5, jalusta EQ6. Mietityttää vielä monikin asia esim. että riittääkö 8*50 etsinputki seurantaan ? Seurantakamera asi120mc.
GSO 8" F5 Newton. Skywatcher 80ED. Alter 7.

einari

Tässä ainakin tähdet näyttää kohtalaisen pyöreiltä.
Sanoisin että 7x50 etsimen pitäisi riittää tuolle polttovälille.
Joskus ryyditin samanlaista kokoonpanoa laittamalla 2x barlowin nokkapalaan kiinni.
Sitten voi kyllä joutua valotusaikaa kasvattamaan ja sietääkö jalustan backlash sen ?
___
Tapio

einari

#297
Jatketaanpa ketjua syksyn harjoituskuvalla.

Edit: tein kuvalle Regimissä BV-kalibroinnin ja mielestäni värit parani.



Lisäinfoa Taivaanvahdissa.
___
Tapio

Jouko_Kettunen

PixInsight on lisännyt viimeisimpään päivitykseen Photometric Colour Calibration (PCC) prosessin, joka kalibroi kuvan väritasapainon tietoverkossa olevan laajan tietokannan sisältämän tähtien ja galaksien väri informaation mukaiseksi. Tätä oli tietysti heti kokeiltava. Minulle kalibrointi tuotti 11.3.2017 otetusta M101 galaksista tällaisen lopputuloksen. White reference oli Average Spiral Galaxy ja Database server CDS Strasbourg, France.

einari

Teknisten hankaluuksien takia sain otettua tästä vain yhden valotuksen mutta laitetaanpa esimerkin vuoksi mitä yhdellä 5 minuutin valotuksella saa aikaan ilman kalibrointikuvia.

___
Tapio