Newton 10" f5 putki puusta

Aloittaja J Piira, 16.05.2020, 19:50:44

« edellinen - seuraava »

J Piira

Tein tuollaisen alumiinikappaleen, jolla uskon kameran pysyvän samassa asennossa. Kamera kiinnitetään tuohon (mahjuu juuri ja juuri siihen. välystä ei juurikaan ole) neljällä nylonpäisellä ruuvilla ja sitten koko systeemi 72 mm:n kierteellä tuohon 81 to 72 adapteriin, joka on kiinni esattossa. Nylonpäisiä ruuveja löytyi sivulta Accu.co.uk https://www.accu.co.uk/16-nylon-tip-set-screws
- Jukka -

mistral

Tuleeko iso alumiiniosa kiinni puurunkoon? Ja fokuseri neljällä puristavalla ruuvilla kiinni alumiiniosaan? Itse en laittaisi muoviruuveja vaan tavalliset ruuvit joiden päähän laittaisin lyijyhylsyt. Lyijyssä on parempi kitkakerroin niin ei tarvitse kiristää niin paljoa. Niin lämpölaajenemiskerrointa en tiedä, saattaahan se löystyä kylmässä?

J Piira

Tein tuohon isoon alumiiniosaan kuudenmillin kierteet kolmelle normaalille (terävä- tai pallopäiselle asetinruuville). Nylonpäisillä kuvittelen laittavani kameran reducerista kiinni tuohon toiseen alumiiniosaan.
- Jukka -

J Piira

Nyt pysyy kamera jämäkästi paikoillaan.
- Jukka -

mistral

Lujan näköinen fokuseri, toimii varmaan millä kombinaatiolla vaan.

J Piira

Pariviikkoa sitten täälläkin 1-2 aikaan näkyi Vega jo . Sain testailtua Esatto3-fokuserin paikan putkessani. Kesän aikana olen vahvistellut putken rakennetta, tehnyt uuden kiinnityksen apupeilille ja laittanut pienet puhaltimet putkeen. Mielenkiinnolla odottelen vieläkö tähdet venyvät.
- Jukka -

J Piira

Viimeyönä oli sen verran selkeää, että pääsin testaamaan ASA 1.175 reducerilla putkeani. Kuvissa Deneb, Altair ja Mirach (jos oikea kuvat valitsin). Nyt näyttäisi lupaavasti siltä, että putken suunta ei aiheuttaisi enää tähtien venymistä.
- Jukka -

mistral

Neljän ruudun kuvassa pistemäiset tähdet, oikein hyvä. Mikä ihme soikeuden aiheutti? Nyt kelpaa kuvata.

J Piira

Joo kyllä tuo nyt näyttää toimivan paremmin kuin viime talvena. Arvailujen varaan se jää mikä venymisen aiheutti, kun kesällä ei korjausten välillä päässyt testaamaan. Putken puhaltimien vaikutuksen voi vielä joskus testatata. Fokuserin, apupeilin kiinnityksen, koko putken taipuilun merkitystä on noihin venymiin enää vaikea selvittää.
- Jukka -

J Piira

Nyt näyttäisi tähdet pysyvän venymättöminä. Kyllä tuo Esatto 3 pitää kameran hyvin samassa asennossa ja toimii autofokusoinnissa hienosti. Autoguidauskin toimii hienosti, kun pitää dec-puolen offissa ja säätää napasuuntauksen mahdollisimman tarkkaan.
Kuvan oikeassa alakulmassa näkyy selvästi kameran kuvauaukon laidassa olevan nirhauman aiheuttama virhe tähtiin.
- Jukka -

mistral

Hieno kenttä laidasta laitaan. Nurkassa on viirua mutta se on kameran vika eikä haittaa jos ei takerru siihen.

J Piira

Tänään toivottavasti pääsee testaamaan tuota 3" 0.85 Reduceria, jonka asentelin Esattoon. Ainakin jämäkästi näyttäisi pysyvän paikoillaan.
- Jukka -

J Piira

Fokuseri näyttää nyt olevan oikeassa kohdassa. Sekä TS 0.85 Reducerilla että ASA 1.175 :llä (jonka kiinnitän  Baader ClickClockilla) tarkentuu ja koko kuva alalla tuolla ASI 2600:lla tähdet ovat ihan ok.
- Jukka -