No nyt saa näiden kuvien ruuvaaminen riittää. Hienoista parannusta kyllä tapahtui mielestäni edelleen.
Ruuvailin Quality estimatoria. Pienentäminen default-arvosta 4 auttoi selvästi, ilmeisesti nämä olivat siis hiukan alisämplättyjä (mihin 0.25"/px tämän kokoisella putkella sopiikin), joten "noise robust" (vaimikäsenytoli) arvolla 2 tuli selvästi parempilaatuinen dekonvoluutio-terävöitys. Jopa 0% blendillä oli nyt varsin hyvä eikä yliterävöitetyn näköinen, mutta liian jyrkkä dynamiikasta/sävykontrastista tuli edelleen. Kokeilin myös 25% blendiä, mutta lopulta paras tulos tuli omaan makuun 50% blendillä, nimenomaan sävyjen osalta.
Tuo QE-arvo 2 kaivoi selvästi pienempiä yksityiskohtia esiin kuin 4, mm. Platon pohjalta paljastui neljä pienenpientä pikkukraateria lisää (erottuvat juuri ja juuri kun suurentaa kuvaa; aiemmin niiden kohdalla oli kuitenkin vain tasaisen harmaata - tosin tällä sivulla kun on aika reilusti pakattu jpg, alkavat taas hävitä kohinaan ellei tiedä mistä kohtaa etsiä).
Koska 50% blendi kuitenkin häivyttää pieniä yksityiskohtia, kokeilin tällä kertaa terävöittää Photarin unsharp maskilla, ja sillä tulikin mielestäni luonnollisempi tulos kuin RegiStaxin waveleteilla, ainakin tällä datalla.
Kolmas muutos oli lisätä alignment pointteja stäkkäystä varten myös varjoalueille, koska aiemmissa pakoissa puolivarjossa olevat vuorenhuiput olivat selvästi pehmeämpiä kuin muut yksityiskohdat (niiden päälle ei aiemmissa kokeiluissa tullut AP:ita, nyt pakotin AP:t lähes koko kuva-alan päälle).
Neljäntenä muutoksena opin tulkitsemaan tuota quality graphia paremmin (?), ja nyt on pinottu kaikki freimit joiden quality-arvo on yli 50%. Kopernikus-kuvassa 45% ja Plato-kuvassa 65% freimeistä (joita siis oli raakadatassa 2000 molemmissa). Tosin kun vertailin erilaisia pinoamismääriä 12%:sta aina tuonne 50-65% paikkeille muuten samoin käsitellyillä kuvilla, olivat erot näiden suhteen hyvin vähäisiä.
Eli tässä nämä finaaliversiot, jpg:llä pakattuna tosin: