M74

Aloittaja einari, 30.08.2006, 18:34:20

« edellinen - seuraava »

Kharan

Tämä jäi vähän normaalin tason alapuolelle, mutta niin siinä käy kun kohde on 25 asteessa.



Isompi kuva:
http://www.astrobin.com/230106

Tane

 Eq-5 jalustalla ja Altair GPcamilla 2 minuutin valotuksilla puolitoista tuntia. En ole jalustaa aukonut tehtaan jäljiltä ja suoriutuu 11,5 kilon kuormasta ja 1200mm polttovälistä jotensakin autoguidauksella. Mutta planeettakameralle liian pitkä valotusaika vai mistä johtuu nuo poikittaiset rannut? Atikin, Meaden tai Orionin CCD  kameroilla en moista koskaan havainnut...Nyt mielenkiinnosta kokeilin että mitä tapahtuu.
Celestron C14,

MikaHoo

Ihan hyvin planeettakameralla. Onko tuossa jäähdytyslevy mukana ? Hommasin kanssa UK:sta tuon saman kameran, mutta en ole vielä putken kanssa testaillut.
GSO 8" F5 Newton. Skywatcher 80ED. Alter 7.

einari

Oliko tuossa mitään kalibrointikuvia käytetty ?
Näyttäisi vähän että tarkennus ei olisi ihan kohdillaan.
___
Tapio

Tane

#49
 Ei ole jäähdytystä ja jo kymmenen sekunnin valotuksella alkaa tulemaan kuumia  pikseleitä. Kahden minuutin kuvassa täynnään. Darkkikuvaa käytän siihen poistamiseen en muuta. Lyyran rengassumusta ja pallomaisista kuten M 15 saa parhaimmat kuvat, ehkä sivuttaisista galakseista harvoissa tapauksissa. Puolen minuutin valotukset korkeintaan.
Tarkennus on viilattu viimeisen päälle, kameran pienet pikselit ei ilmeisesti toimi enää pitemmillä valotuksilla. Syväntaivaan kameroissa kuten Atik 314 jota olen käyttänyt on kaksi kertaa isommat ja galaksikuvat skarppeja. Varmaan myös toimisi paremmin jollain 12 tuuman f/4 newtonilla kuin minun tällä 15 sentin f/8 linssiputkella.

Nyt jälkeenpäin mittasin tarkemmin niin 12,5 kiloa löytyi kuormaa. Alumiininen linssiputki 11,5 mutta kamerat ei oikeastaan mitään, alle parisataa grammaa. 8x 50mm etsin on painavin lisävaruste. Guidausputken tein pahvista ja 50mm kiikarin linssistä. Se on sidottu aivan putken kylkeen. Nykyajan herkät planeettakamerat löytää aina guidauskelpoisen tähden guidausputkea lainkaan kääntelemättä. Eli olen minimoinut ylimääräisen painon. Mutta jos näiden kanssa lähtisin maastoon niin jäisi kuvaamatta. Nytkin parvekkeella hain useita öitä tarpeeksi tarkkaa suuntausta. Kun se löytyy niin sitten antaa vain laulaa...Merkkaa  kolmijalkojen paikan ettei tarvitse uudelleen hakea. Ihan tärkein on astekulman säätö, siitä se on tarkka. Sitten De-kalibrointi ja guidaus käy itsestään.

Helppoa tänä nyky digiaikana, toista oli ennen toisella kädellä seurantaa kahvasta veivatessa ja toisella fimikameraa käyttää...Ne sitä tehneet olivatkin astrokuvauksen karaistuneita alkuunpanijoita ja pioneereja.
Celestron C14,

wm-x

Sanoisin että tuo on walking noisea pinoamisesta. Ditheröitkö? Kova kennon kohina tekee varmasti tuon.

Itsellä kanssa tuo kamera ja väri versiokin. Olen haaveillut kiinnittäväni tuon väri version nikkor 180 ediin. En tiedä miten piirtäisi sen kanssa. Varmaan pystyisi täydellä f2.8 aukolla kuvaamaan kun kenno on niin pieni.

Tane

 En panostanut kuvan käsittelyyn, en osaisikaan. Tein sen Maxim DL Essiential ohjelmalla jonka sain kerran Orionin kameran mukana. Minulla on ollut tosin jo vuosikymmenen alusta CCD Stack mutta jäänyt vähälle käytölle. Toisaalta se ei ota planeettakameran kuvia, pitää olla 16 bittisiä.
Celestron C14,

Jurassic

Hieno spiraaligalaksi.. enpä ole ennen kuvannutkaan. Kyllä ccd- kamera "Starlight Xpress SVX-H9" voittaa digijärkkärin herkkyydessä etenkin valosaasteisessa paikassa..

Dataa 2t.50min
Kuvattu 20.09.16
Omegon eq5
Canon 1200D full spectrum mode

Jouko_Kettunen

Olipa vaikea kohde kuvata, mutta eipä näytä olleen helppo muillekaan. Seuranta ei oikein pelittänyt näin taivaanrannassa näkyvälle kohteelle ja tähdistä tuli melko soikeita. Galaksin sentään tunnistaa tästä yhteensä 2h 40min valotuksesta.

einari

Tämä M74 valikoituu usein harjoituskappaleeksi.
Nytkin taisi olla eka filsupyörän kanssa tehty galaksikuva.
Ohut yläpilvi suodatti aika paljon fotoneja mutta kyllä sen tunnistaa sentään.
L 20 x 2 min ja RGB 30 x 2 min.

___
Tapio

Jussi Koponen

Olen kuvaillut tätä kohdetta muutaman tunnin yössä, Galaksi kun painuu puiden taakse muutaman tunnin jälkeen. Lisäksi unohdin kääntää meridiaaniflipin jälkeiset ruudut oikeinpäin, joten flätit eivät korjaantuneet aivan oikein. Tästä on tarkoitus ottaa lisää valotusta, jahka kirkasta tulee. Nykyinen valotusaika on noin 16 tuntia.


naavis

Upotettu kuva on jostain syystä rikki. Jos kuvaa yrittää avata yksinään, tulee ilmoitus "No access". Onko kuva vahingossa jäänyt yksityiseksi tms?

Jussi Koponen

Lainaus käyttäjältä: naavis - 09.01.2017, 22:16:52
Upotettu kuva on jostain syystä rikki. Jos kuvaa yrittää avata yksinään, tulee ilmoitus "No access". Onko kuva vahingossa jäänyt yksityiseksi tms?

Kiitos vinkistä, teen näköjään aina saman mokan.

einari

Taisi tulla ketjun paras versio.
___
Tapio

naavis

No nyt toimii. Näyttää ainakin meikäläisen silmään hyvältä!