Eksoplaneetta XO-2b

Aloittaja Timo-Pekka Metsälä, 06.11.2007, 22:23:09

« edellinen - seuraava »

Ransu

Hieno saavutus Samuli, pitemmällä polttovälillä voisi olla helpompi saada tuota pudotusta näkyviin?
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

naavis

#16
Kiitos, Ransu! Voi tosiaan olla, että suuremmalla polttovälillä ja apertuurilla homma muuttuisi helpommaksi. Mutta sillä mennään mitä on saatavilla. :grin:

Tässä vielä vähän selkeämpi kuvaaja AstroImageJ:stä. Taidan myöhemmin yrittää pyöritellä dataa vielä Pythonilla, olen sen kanssa enemmän sinut.


Pappis

Suolsiko käyttämäsi kamera ulos suoraan FITS:iä? Vai millä teit konversion?

einari

CCD-kamerat tekevät oletuksena fitsiä ja sellaisella nämä oli tehty.
___
Tapio

PetriKe

Lainaus käyttäjältä: naavis - 21.02.2018, 10:49:04

Tässä vielä vähän selkeämpi kuvaaja AstroImageJ:stä. Taidan myöhemmin yrittää pyöritellä dataa vielä Pythonilla, olen sen kanssa enemmän sinut.


Älä luovuta! AIJ on ihan hemmetin näppärä työkalu, kun näkee pikkasen vaivaa sen opetteluun.

Pari vinkkiä:

- ota "Out Mag" pois, se ei tuo tässä suhteellisessa fotometriassa mitään muuta kun kohinaa
- käytä "Normalisointia" eli merkkaa ylikulun alku Ctrl+hiiren vasen sekä loppu Ctrl+hiiren oikea ja valitse vastaavasti Multi-plot Y-data ikkunasta "Norm/Mag Ref" alueeksi se, jossa on vihreet reunat ja valkea keskus
- Lisää Detrend parametreiksi: BJD_TDB, tot_C_cnts ja Width_T1 (näitten parametrien määrää voi lisätä "Multi-plot Main"-ikkunan "Detrend Vars" kentässä)
- jotta tuo tärkein detrend parametri BJD_TDB toimii, on data-taulukkoon lisättävä tuo kenttä. Sen saat "Multi-plot Main" ikkunasta valikosta "Table">"Add new astronomical data columns---". Siitä avautuu "MP Coordinate Converter" johon laitat "SIMBAD ID" kenttään tuon kohteen nimen ja painat Enteriä (jolloin koordinaattihaku käynnistyy). Lisäksi laitat "Observatory ID"-kenttään Custom ja täytät havaintopaikan Lon ja Lat tiedot (joudut ehkä tekemään tämän ensin ja sitten vasta tuon SIMBAD haun, en muista). Tarkista että "Add astronomical data to table"-ikkunassa on Input Time Format-> JD(UTC), RA/Dec->Manual ja ainostaan BJD_TDB täpätty. Sitten vain Update Table.
- tuossa Model fitissä u1 ja u2 kannattaa jättää 0.3 arvoihin. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota chi-square-kentän arvoon, joka kertoo kuinka hyvin tuo fit istuu dataan tai päin vastoin (http://maxwell.ucsc.edu/~drip/133/ch4.pdf)

Tässä näin aluksi pari juttua :azn:

Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

naavis

Kiitos vinkeistä! Normalisointia taisin jo käyttääkin, mutta kokeilen vielä muita ehdotuksiasi.

naavis

Tässä vielä sama käppyrä noilla ehdottamillasi muutoksilla. Kovin suurta eroa ei ole havaittavissa, mutta RMS pieneni inasen. Onko itse kuvaamiseen vinkkejä siltä varalta, että yritän uudestaan? Onko esim. tuo tarkoituksellinen epätarkentaminen järkevää? Sillä saisi valotusaikoja vähän pidemmiksi.