Firstlightoptics

Aloittaja Pette, 07.01.2016, 19:50:32

« edellinen - seuraava »

Pette


einari

Ajattelitkos tämän ostaa clearance-sivulta ?  :tongue:
http://www.firstlightoptics.com/clearance/hubble-cassegrain-reflector-telescope.html

En ole tainnut tilata mutta usein katsellut valikoimaa.
Täällä on 38 sivullista arvionteja ja ovatpa viimeisetkin positiivisiä:
http://stargazerslounge.com/topic/231964-first-light-optics/page-38
___
Tapio

Pette

Hubblella saisi kylän kovimman jätkän tittelin välittömästi vaikka käytettynä ostaisikin...  :rotfl:

Laitoin tuonne firstlightopticsiin eilen s-postilla kyssärin ja ainakin vastasivat ihan asiallisesti.

Kettu-Pekka

Lainaus käyttäjältä: Pette - 07.01.2016, 20:33:16
Hubblella saisi kylän kovimman jätkän tittelin välittömästi vaikka käytettynä ostaisikin...  :rotfl:

Laitoin tuonne firstlightopticsiin eilen s-postilla kyssärin ja ainakin vastasivat ihan asiallisesti.

Noh, paljonko on Hubblen tiukka hinta? Eihän tuosta käytettynä voi kovin paljoo maksaa  :azn:

spuge

Lainaus käyttäjältä: Kettu-Pekka - 08.01.2016, 06:37:34
Noh, paljonko on Hubblen tiukka hinta? Eihän tuosta käytettynä voi kovin paljoo maksaa  :azn:

Itsekin olin jo ostamassa tuota, mutta eivät suostu postittamaan sitä vaan toimitustapana oli ainoastaan nouto  :sad:

Mutta pienempää kilkettä olen tuosta firmasta joskus tilannut ja kokemukset olivat ihan myönteisiä.

WO Megrez 72/432, SW SkyMax 180/2700

Tane

 Täältä olen pari kertaa ostanut orthoskooppisia okulaareja. 4 ja 5mm Astrohutech orthot on viimeisen vuoden ajan olleet 59 puntaa ja ilmainen toimitus. Kun isommat 6mm ylöspäin maksaa 79 puntaa ja vielä postimaksut päälle. Astrohutech orthot on aika sama kuin ne jo lopetetut Baader genuinet. Noita pienempiä ilmeisesti harvemmin kysytään ja siitä kait tuo hinnan alennus. Toimitus on tapahtunut viikossa ja päivän allekkin.
Celestron C14,

Mikko_L

Toimiva ja usein edullisin kauppa.  Toissa viikolla tilasin taas FLO:lta kasan harrastusvälineitä, ja ihmettelin kun PayPalin laskussa oli noin 5% enemmän kuin FLO:n kuitissa.  Hieman reklamoin asiasta niin Steve vastasi kohteliaasti mutta jämäkästi, että kaikki kauppa käydään puntina ja eurohinnat ovat vain viitteellisiä (tämä varmaan lukee jossain myyntiehdoissa pikkupräntillä).  On se silti - varsinkin kalliimmassa tavarassa - halvempi kuin TS tai Astroshop, mutta kannattaa siis laskeskella postikulut ja tarkistaa päivän valuuttakurssi.

Harmi jos britit lähtevät unionista niin loppuu varmaan tuoltakin tilaaminen...

-Mikko
36/50/76/127/250mm

Tane

 Mitä olen seurannut niin Firstlightoptics on tosiaan edullisin tätänykyä. Mutta eihän siellä laajimmat valikoimat ole, sen tarpeessa esim. sen tuhannen adapterit , sovittimet ja kilkkeet joutuu edelleen hakemaan Teleskop Serviceltä tai Ylvalta Suomessa jossa kyllä asiantuntija osaa opastaa ja etsiä kilkkeen tarvittaessa.
Celestron C14,

Makev

Lainaus käyttäjältä: Mikko_L - 04.03.2018, 19:57:54
Toissa viikolla tilasin taas FLO:lta kasan harrastusvälineitä, ja ihmettelin kun PayPalin laskussa oli noin 5% enemmän kuin FLO:n kuitissa.  Hieman reklamoin asiasta niin Steve vastasi kohteliaasti mutta jämäkästi, että kaikki kauppa käydään puntina ja eurohinnat ovat vain viitteellisiä (tämä varmaan lukee jossain myyntiehdoissa pikkupräntillä).  On se silti - varsinkin kalliimmassa tavarassa - halvempi kuin TS tai Astroshop, mutta kannattaa siis laskeskella postikulut ja tarkistaa päivän valuuttakurssi.

Itsekin tilasin tuolta ja ihmettelin hiukan jälkikäteen kun luottokorttilaskulla oli reilu 50€ enemmän kuin tilausvahvistuksessa. Ainakin mun tapauksessani ero tuli siitä, että Visa ei käytä oikeita valuuttakursseja vaan jonkinlaisia "vahvistettuja" päivän kursseja, jotka voi tsekata tuolta: https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates. Noistahan arvaa että ovat aina kuluttajalle jokusen prosentin kalliimpia kuin normikurssi. Tuohon tulee lisäksi vielä päälle jonkinlainen lisämaksu valuutanvaihdosta, jolloin loppusummaan saa jokusen prosentin lisätä. Näille ei tuo myyjäpuoli mitään mahtane.

Edullinen paikka tuo on silti, ja tavarakin tulee Suomeen ihan kohtuu ajassa, vaikkeivat aivan luvattuun 2-5 pv toimitusaikaan päässeetkään. Lisäksi takuusta on ilmoitettu että FLO maksaa validien takuupalautusten postikulut, mikä ei ole tilanne kaikkien eurofirmojen kanssa. Itse selvitin asiaa etukäteen mm. Italialaiselta Primalucelabilta, ja vaikka muuten vaikuttivat hyvältä kaupalta jäi painavampi tilaus tekemättä kun takuupalautuksessakin ostajan olisi pitänyt maksaa kulut. Kymmenien kilojen seurantajalustan lähetys Italiaan ei tule ihan halvaksi, mikä olisi ylimääräinen harmi siinä tilanteessa että takuuta oikeasti tarviisi.
____________________
TS Photoline 80/480 Triplet APO + corrector
Nikon D5600
EQ6-R
Altair 60mm + GPCAM2

Aksu

#9
Tilasin FLO:lta SW AZ-EQ6:n, hinta oli 400-500 euroa halvempi kuin saksalaisilla kilpailijoilla. Rahti kärkevän hintainen ja nopea (DHL), palvelu toistaiseksi priimaa (en ole joutunut tosin reklamoimaan), ja renkaidenpotkeskeluviesteihinkin ovat vastanneet nopeasti ja ystävällisesti. Jotain muutakin pienempää roinaa olen sieltö välillä tilannut. Oikein positiivinen mielikuva tähän mennessä.

Toivottavasti Brexit ei pilaa asiakassuhdetta tullimuurin muodossa  :sad:
Aki Laakso

"Nothing shocks me. I'm a scientist"
- Indiana Jones
----------------------------------------
C9.25 XLT, Tak FC-100DF, APM 80/500 CNC

Tane

 Joskus pienempää kun tilasin, Heq5 gotopäivitys, FLO:lta ja pistin tulemaan DHL express, vitosen lisähinta niin oli seuraavana päivänä minulla. Dusseldorfin kautta lentopostina yön aikana. Kamerat ja sellaiset vielä mutta äkkiä hinta kipuaa kun painoa tulee enemmän...
Celestron C14,

RL

Paljonko oli toimitus Suomeen? Tai tuliko muita lisämaksuja, vai oliko loppuhinta suora punta-euro muunnos?

Aksu

Lainaus käyttäjältä: RL - 24.07.2018, 19:39:12
Paljonko oli toimitus Suomeen? Tai tuliko muita lisämaksuja, vai oliko loppuhinta suora punta-euro muunnos?

Sw AZ-EQ6 + Berlebach Planet samassa tilauksessa, 4 kollia yht 56 kg -  DHL-rahti maksoi 64 € ja poitsu toi kotiovelle ja vielä pariin kertaan soittamalla (varastolta lähtiessä ja uudelleen vähän ennen saapumista) varmisti että kotona ollaan (samaa ei voi sanoa kaikista kuriirifirmoista...).

Suora punta-euro -muunnos Visalla maksaen, ei mitään yllärilisiä. FLOn nettisivuilta voi valita että näyttää suoraan eurohinnan, joka tietysti vaihtuu päivittäin vähän kurssin mukaan. Pientä klappia voi tietenkin tulla kun luottokorttiyhtiö voi käyttää hiukan eri kurssia. Mutta reilun parin tonnin laskussa ero oli vain muutamia euroja nettisivujen antamaan arvioon verrattuna.

AZ-EQ6 1560 €  vs. TS 2000€ ja Astroshop 1920€.

Berlebachin hintaa vähän vaikeampi arvioida kaikkien optioiden kanssa (double clampit, kumitassut + piikit, EQ6 pää jne), mutta ei nyt ainakaan kalliimpi kuin Saksassa, ehkä suunnilleen samaa luokkaa.

Melkein kuin olis pistäny rahaa pankkiin  :grin:

EDIT: Ai niin, samassa tilauksessa oli yksi ADM:n pieni adapteri joka oli varastosta loppu (se oli kyllä tiedossa jo tilatessa mutta en huomannut) - lupasivat laittaa tulemaan heti kun heille saapuu, ilman erillistä postimaksua <peukku>
Aki Laakso

"Nothing shocks me. I'm a scientist"
- Indiana Jones
----------------------------------------
C9.25 XLT, Tak FC-100DF, APM 80/500 CNC

3dfx

hyvä kauppa, tuotteet tulivat ajoissa.

RL

Tilasin ja maksoin torstaina päivällä jalustan sekä apoputken. Eivät vielä ole lähettäneet tuotteita. Netistä löytyy arvosteluita, että on tilattu perjantaina jostain NZ:sta ja tulllut maanantaina perille. Suomeen ei ainakaan niin nopeita toimituksia ole.

Tuotteet maksoivat euroiksi muunnettuna toimituskuluineen 870€, mutta paypal veloitti tililtä 913€. Mihinhän tuo ylimääräinen melkein 50€ meni..