Auringonpimennys USA elokuu 2017

Aloittaja mick, 18.09.2015, 07:34:55

« edellinen - seuraava »

RL


Tikkes

Hienosti tulee tuo corona esiin  :cool:. Ja on siinä jo aavistus maatamoakin. Upeaa käsittelyä.
Celestron C8 SCT XLT
Sky Watcher ESPRIT 100ED SUPER APO
Sky Watcher EQ8
ATIK 314L+ / SBIG ST-8300M /Canon 80D

-Esko

wm-x

Pysäyttävä kuva. Todella kauniisti käsitelty.

AstroIle

Todella upeaa :rolleyes: Tuo vasemmalla oleva tähti taitaa olla Regulus.

T.Ile

Oskari

On kyllä hieno kuva! :shocked: Varmasti oli hieno reissu ja kokemus. Kyllä tuo täydellinen auringonpimennys pitää päästä itsekin joskus kokemaan... :smiley:
Oskari Syynimaa

SW 350P GoTo Flextube - Nikon D750 - ASI290MM

Jouko_Kettunen

Onnistuin näkemään vuoden 1990 täydellisen auringonpimennyksen Suomessa. Vaikuttava kokemus, vaikka aurinko oli vain vähän horisontin yläpuolella. Voin kuvitella, että etelässä keskellä päivää tapahtuva täydellinen auringonpimennys on aivan toista - ainakin todella hienoja kuvia on saatu. Tämänkin pimennyksen näin, mutta vain osittaisena Washington DC:ssä. Olisi pitänyt matkustaa vielä 800 km etelämmäksi, mutta tällä kertaa ei onnistunut. Kuvasin kuitenkin sen mitä täällä oli nähtävissä.
Oheisen kuvasarjan ylimmän rivin kuvat on otettu paikallista aikaa klo 13.46, 14.15 ja 14.40. Alemman rivin kuvat ovat 14.55, 15.34 ja 16.00. Pimennys oli suurimmillaan n. klo 14.40 (81%). Kyllä tämäkin vaimensi huomattavasti päivänpaisteen kirkkautta eikä aurinko ollut läheskään niin polttava kuin hetki aikaisemmin.

Timpe

Lainaus käyttäjältä: naavis - 29.08.2017, 14:12:53
Sen verran vielä jumppasin kuvia, että koetin tehdä HDR-yhdistelmäkuvan, jossa näkyisi sekä hieman maatamoa että korona koko komeudessaan. En ole vielä ihan tyytyväinen tuloksiin, mutta tällaista sain aikaiseksi.
Hieno kuva, Samuli! Ja kuten aavistelit, niin kuva paranee silti helpolla, kun otat tuon Kuun kiekon valinnalla PhotoShopiin ja teet valinnan reunalle Feather 3px toiminnon ennen sen muokkausta (hitunen kontrastin lisäystä sinne ja valinnan ulkopuolellekin. Nuo eri tahtiin siis, jos uskallan moista pyhäinhäväistystä ehdottaa... :wink:)
- Timo Inkinen

Nuhvi

Olen aisemmin käynyt katsomassa pimennystä Munchenin lähellä (1999) ja Turkissa (2006), ensimmäisellä kertaa pieni pilvi haittasi juuri totaalivaiheen aikana, mutta toisella kertaa kaikki meni putkeen. Jo tuolloin ajattelin kuitenkin, että viimeistään USA:n pimennyksiä lähteä seuraavaksi katsomaan.

Onnistuin houkuttelemaan matkakuluja jakamaan saman olutbloggarin, joka oli ollut mukana osin epäonnisella Saksan pimennysreisulla. Alun perin suunnitelmissa oli olutmielessä mielenkiintoinen länsirannikon Oregon ja sieltä siirtyminen pimennyksen aikaan sisämaahan. Kun hotellit alkoivat pyytää 400 dollaria yöpymisistä Portlandin suunnalla, tarkentuikin kohteeksi itärannikon olutalueet. Washington DC:n kautta löytyi melko edulliset lennot ja sieltä sitten vuokratulla avoautolla tarkkaan etukäteen suunniteltu kiertomatka syvän etelän suuntaan ja takaisin. Etukäteen pilvisyysennuste oli 60%, joten pimennys jäi matkan mahdolliseksi bonukseksi enkä halunnut ottaa edes mitään kunnon kuvauskalustoa matkaan sillä avoautossa on hankala isoja laukkuja kuljettaa.

Maanantain yöpymispaikaksi oli valikoitunut Greenville Etelä-Carolinassa. Motelli ei aivan keskustassa, tarkoitus oli siirtyä iltapäivälllä katsomaan pimennystä jonnekin lähialueelle riippuen sääennusteesta. Edellisen päivän ennuste näytti huonolta lupaillen ukkoskuuroja juuri tärkeimmälle hetkelle. Aamulla ennuste alkoi jo näyttää puolipilviseltä ja lupaavimmat kelit juuri Greenvilleen, joten suuntasimme lähellä olevalle valtavalle parkkipaikalle. Olimme tiedustelleet jo edellisenä iltana sieltä mukavan katselupaikan hieman kauempana valopylväistä läheltä etelärinnettä ilman häiritsevää liikennettä. Sopivasti myös aivan olutbaarin viereen, jossa saattoi virkistäytyä ja nauttia sivistyneen lounaan ennen osittaisen vaiheen alkua.  Muutamia leiriytyneitä pimennystä havaitsevia ryhmiä näkyi sielä täällä ympäri parkkipaikkaa.

Mielenkiintoisesti tällä kertaa viimeiset uhkaavat pilvet kuihtuivatkin paikalleen vain pari minuuttia ennen pimennystä. Saksassa kun oli käynyt juuri päinvastoin, täysin kirkkaalle taivaalle oli muodostunut pilviä. Itse tapahtuma jotenkin rauhoittava tällä kertaa sillä yleisömassat puuttuivat ympäriltä ja autossa saattoi rennosti loikoilla.

Bloggarin lyhyt raportti:
http://arijuntunen.blogspot.fi/2017/08/terrapin-hopsecutioner-ipa.html


Celestron NexStar Evolution 9.25 & Hyperstar
Skywatcher Skymax-180 Pro, Meade LXD75
Newton 25 cm f6 & DIY haarukkajalusta

naavis

Meikäläiselläkin on viimein työn alla pienimuotoinen blogikirjoitus tuosta pimennysmatkasta, se tullee julki tässä lähiaikoina.

Lupailin tuossa aiemmin tekeväni animaation noista pimennyksen aikana otetuista kuvista. Tässä on viimein yksi yritelmä: https://youtu.be/Y59hv9xFnL0

naavis


Nuhvi

Hienoja kuvia. Mietityttää eikös satelliiteilla pystyisi havaitsemaan noita auringon koronan yksityiskohtia, jotka näissä ja netistä löytyvissä HDR kuvissa on saatu näkymään erittäin hyvin.  Komeetta Auringon vieressä voisi näyttää niissä komealta.

Käväisin muuten minäkin molemmissa Washingtonin avaruusmuseoissa paluumatkalla pimennyksen jälkeen. Tuo Udvar-Hazy on aivan Washington Dulles kentän lähistöllä, joten helppo bongata ennen vuokra-auton palauttamista. Restaurointipajalla näkyi työn alla sodanaikainen saksalaisten Horten 229 lentävä siipi -mallinen "häivehävittäjä".

Washingtonin keskustassa on toinen saman aihealueen Smithsonian museo, jossa mm. X15 rakettikone ja Apollo-Soyuz yhdistelmä. Se on enemmän koko perhelle suunnattu tarjoten koulutuspainotteisiä esitelmiä.
Celestron NexStar Evolution 9.25 & Hyperstar
Skywatcher Skymax-180 Pro, Meade LXD75
Newton 25 cm f6 & DIY haarukkajalusta

einari

___
Tapio