Kirjoittaja Aihe: Astrotrac ja kosteusprobleema  (Luettu 2395 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa W1lleM

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 927
  • IRCnet: VM @ #sirius
Astrotrac ja kosteusprobleema
« : 18-08-2015, 22:05:54 »
Onkos kellään ollut ongelmia Astrotracin kanssa kosteina öinä? Tässä muutamana kertana, viimeksi eilen, on käynyt sellainen että kun olen ollut purkamassa vermeitä pois ja kelannut seurannan takaisin se ei osaa lopettaa ajoissa. Vaan jatkaa niin kauan kunnes virran katkaisee. Kun laitan virtakaapelin takaisin ja painan takaisinkelausnappia, ongelma katoaa kunnes täytyy taas kelata alkuun.

Huoneenlämmössä kuivana ei ole mitään ongelmia, toimii kuin sveitsiläinen kello. Takuuta ei ole enää jäljellä.
Pitäisikö olla huolissaan? Voiko tuosta olla pitkässä juoksussa isompia ongelmia ja ennen kaikkea miten tuota voisi suojata kosteudelta, lämpöpannalla?

-V

Poissa VeijoT

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 596
Vs: Astrotrac ja kosteusprobleema
« Vastaus #1 : 19-08-2015, 11:01:53 »
on käynyt sellainen että kun olen ollut purkamassa vermeitä pois ja kelannut seurannan takaisin se ei osaa lopettaa ajoissa. Vaan jatkaa niin kauan kunnes virran katkaisee.

 Voiko tuosta olla pitkässä juoksussa isompia ongelmia ja ennen kaikkea miten tuota voisi suojata kosteudelta, lämpöpannalla?

-V


Jos tuossa on rajakytkimenä opto limit switch, niin sen linssi saattaa olla huurtunut, ja se on kytketty niin että varren olessa muualla kuin päätyasennossa, niin sillä on lupa pyöriä kun valonsäde on poikki. Varren tullessa päätyasentoon, valonsäde pääsee esteettä läpi, paitsi jos siellä on huuretta.
Jos rajakytkin on toteutettu moottorin yhteyteen, joka viitaa kyllä siihen että alussa se aina pyörii hieman eteen päin, jonka jälkeen rajakytkin ottaa valvonnan.

Mekaaninen rajakytkin toimisi ehkä paremmin.

Moottori tai sen ohjaus saattaa ylikuumentua, mikäli sitä kaun pyrittää estettä päin. Mutta kannattaa itse valvoa tuota.

Kosteutta voi estää valumasta sinne moottori koteloon siten että varsi osoittaa kohti etelää, jolloin mahdollinen kosteus pääsisi valumaan pois.

Minulla oli samanlainen seuranta vipu aikaisemmin eikä siinä ollut ongelmia, seurantakin oli tarkka.
Nykyisin minulla on saman tyyppinen Fornax LighTrack jossa on kitka veto, sekä mekaaniset rajakytkimet.

Veijo T