IC1396A - Elefantin kärsä sumu

Aloittaja PetriKe, 19.08.2006, 10:27:29

« edellinen - seuraava »

Tikkes

Upea kuva. Yhteistyö on voimaa  :grin:
Celestron C8 SCT XLT
Sky Watcher ESPRIT 100ED SUPER APO
Sky Watcher EQ8
ATIK 314L+ / SBIG ST-8300M /Canon 80D

-Esko

vehnae

Tässäpä norsun kärsää tämän vuoden malliin. Kokonaisvalotusta 3h20min, 10:5:5 kpl 10 minuutin Ha:OIII:SII -valotuksia. Keli oli tämän syksyn parhaita. Linnunrata erottui selkeästi, joskin kuu nousi vielä taivaalle häiritsemään. Pilvetkin tulivat sopivasti paikalle vasta kun flatit olivat valottumassa.

Hyvää:
- Viimeksi vaivanneet pisaratähdet korjaantuivat adapteria vaihtamalla
- Kenno on nyt oikealla etäisyydellä, tähtien muodot paremmin hallussa koko kuva-alueella
- Positiivinen ongelma, tuntemattomasta syystä seuranta pelasi parhaiten ikinä. Koko kuvausajalta seurantavirhe alle 1" RMS, parhaimmat pätkät alle 0,5" RMS.

Parannettavaa:
- Täydellä aukolla tähdet ei edelleenkään kestä kriittistä tarkastelua, voi olla että pitää alistua kuvaamaan f/3,2:lla.
- Tarkennus, näköjään OIII vaatisi filtterioffsettia muihin nähden ja oli selkeästi epäfokuksessa muihin nähden. Mutta nykyisessä hihnatarkennuksessa on a) jäätävä backlash ja se b) tahtoo luistaa ajan kanssa, joten en tiedä onko filtterioffsettien käyttö fiksua miettimättä tarkennusta uusiksi. Tai sitten pitää kuvata filtteri kerrallaan.

Havainto löytyy myös Taivaanvahdista ja Astrobinistä.


naavis

Komealta näyttää Jarinkin kuvaama elefantin kärsä! Jari on muutenkin ottanut Komakallion hyvin haltuun. Itse painiskelin puoli yötä teknisten ongelmien kanssa kun Jari vain valotti menemään. :afro:

monni

On kyllä komeeta jälkeä Jarillakin, en mä ainakaan tossa nää enää mitää suuria murheita kuvakentän missään osassa. Värit ja käsittely myös aika lähellä omia mieltymyksiä.
https://www.facebook.com/monni

"En ole tähtitieteen tohtori mutta voin vilkaista."

Timpe

Joo, nättiä jälkeä Jarilta, kaikki kuvan palikat hyvin kasassa ja mallikas lopputulos/käsittelytuotos! :cool:

(OAG-ohjaus ja tolppajalusta näyttäisi tuottavan täällä tasaisesti RMS 0.25" jälkeä GSO RCT:n 1332mm kuvauspolttovälillä => pitänee olla tyytyväinen ts. hyvä kun nostit tämän seuranta-asian esiin. Maltillisemman kuvausputken hyvätasoiseen seurantaan turtuu näet turhankin helposti, eikä muista aiempia taistoja ison 300/1500mm Newton-putken kanssa samalla jalustakombolla...)
- Timo Inkinen

Kharan

Vaihdetaanpa isompaan kenttään vaihteeksi, tässä norsu luonnollisessa ympäristössään eilen kuvattuna. Näin jälkikäteen aatellen sumun saturaatiota olisi voinut boostata vielä enemmän.



http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/30695

http://www.astrobin.com/123938/

einari

Kharanilla hieno Kärsän kuva suhteellisen lyhyellä valotuksella.
Ja laadukas käsittely.
___
Tapio

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Kharan - 29.09.2014, 22:09:03
Näin jälkikäteen aatellen sumun saturaatiota olisi voinut boostata vielä enemmän.

Ei oikeastaan saturaatiota vaan ripaus kontrastia lisää (sumun värikylläisyys paranee siinä samalla). Mukava nähdä vaihteeksi laajempi versio tästä kohteesta :smiley:
- Timo Inkinen

Timpe

IC1396A aka. "Elefantin Kärsä" tuli kuvattua 1.10.2014 ja tuolloin kennolle saakka ehti kovin niukasti valoa, joten ajattelin jatkaa tätä toisena yönä.
Noh, lokakuun säät ovat olleet mitä ovat (ei selkeitä iltayön tunteja jaossa Hyvinkäälle), joten julkaisen tämän näin niukalla 12x12min = 2h 24min LRGB-kokonaisvalolla kuvattuna.
Oikeastaan tuo ei edes kaipaa enempää valoa kohteen muodot huomioiden...  :tongue:

Kuvalinkissä suurempi 1500px × 1125px ja 1,1 MB kuva)


Kuvattu QSI 583ws CCD-kameralla, Astrodon suotimilla ja GSO 10" RCT:llä lyhentimellä varustettuna (1322mm). Kuvankäsittely PixInsightilla ja loppuretusoinnit PhotoShopissa normaliin tapaan ja havainto löytyy myös Taivaanvahdista: http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/31127
- Timo Inkinen

DarkSide

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 19.10.2014, 21:34:40
IC1396A aka. "Elefantin Kärsä" tuli kuvattua 1.10.2014 ja tuolloin kennolle saakka ehti kovin niukasti valoa, joten ajattelin jatkaa tätä toisena yönä.
Noh, lokakuun säät ovat olleet mitä ovat (ei selkeitä iltayön tunteja jaossa Hyvinkäälle), joten julkaisen tämän näin niukalla 12x12min = 2h 24min LRGB-kokonaisvalolla kuvattuna.
Oikeastaan tuo ei edes kaipaa enempää valoa kohteen muodot huomioiden...  :tongue:

Kuvattu QSI 583ws CCD-kameralla, Astrodon suotimilla ja GSO 10" RCT:llä lyhentimellä varustettuna (1322mm). Kuvankäsittely PixInsightilla ja loppuretusoinnit PhotoShopissa normaliin tapaan
Tämä on huippukuva Timpe  :cool: Noin vähällä valolla mielestäni uskomaton suoritus. Jätäppä se kollimointi nyt enempi ruuvailematta ja keskityt kuvaamiseen (mikähän minäkin olen neuvomaan gurua). Kuvankäsittelykin on hyvin hallussa, joten anna palaa!
Upeaa Timpe.

Timpe

Lainaus käyttäjältä: DarkSide - 22.10.2014, 01:16:06
Jätäppä se kollimointi nyt enempi ruuvailematta ja keskityt kuvaamiseen...

Kiitos kommenteista Jyrki  :smiley:
Eipä se ruuvien kääntely nyt enää ole hirmuisesti haitannut kuvaamista, enempikin on ollut kyse vain selkeiden kelien puutteesta... (ja onhan niitä tämän syksyn ds-kuviakin kertynyt ihan mukavasti säät huomioiden).
- Timo Inkinen

Timo Kantola

Fotometristen mittausten vastapainoksi hieman syvää taivasta.
Elefantin nokka IR filtterin läpi 14 x 4min. 12"F4
Kuvan oikeassa reunassa tähdet näköjään viivoina - lienee Registax6 härö pinoamisessa.
Timo Kantola

Kuulapaa

#267
Nikon Monomod D600:n testaus jatkuu.

Sain aamuyöstä 10x10min Ha valotukset tämän päivän työuupumuksenkin riskillä.

Kalustona siis 65Q-pikkuputki, 12nm Astronomik Ha ja täyden kennon monojärkkäri 6µm pikseleillä. Orginaaliresoluutio on riittävähkö, ~5700 x 3800 pikseliä  :wink:

Ps. Tähän tulee vielä HaRGB-väriä Baader modatusta D600:sta.  :grin:
Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/

Kuulapaa

Ja tässä lupaamani HaRGB-yhdistelmä.


Kuva on tehty kansainvälisessä yhteistyössä: Ha monokromaatti Nikon D600:lla Suomesta ja RGB:t Baader modatulla Nikon D600:lla Itävallasta.

Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/

Lithos

On kyllä upean näköinen, modaus on mitä ilmeisimmin kannattanut... tosin oletan että nimenomaan se että laitteen on saanut aikaan itse on myös iso osa nautinnosta, hyvän CCD kameran verran projekti on varmaan yhteensä jo maksanut.
Mika Suoperä
Peilikaukoputket:
Sky-Watcher Explorer 200P, TAL-2M, Sky-Watcher Explorer 130PM
Linssikaukoputket:
Bresser Messier r102l, Celetron NexStar 102 SLT, Celestron 80ED
Jalustat:
2x EQ5, AZ4, HEQ5 Pro