Hyperstarin ensivalo

Aloittaja einari, 07.08.2013, 20:20:29

« edellinen - seuraava »

Timpe

Lainaus käyttäjältä: PekkaR - 26.10.2014, 21:43:00
Edessä on seuraavana selkeänä ja heikkotuulisena iltana Hyperstar 9.25:n kollimointi. Kun seuraan Focusmaxin tarkennusta, näkee että tarkentamaton tähti on aika järkyttävän epäkeskeinen donitsi. Kollimointiin on tarkoitus käyttää CCDInspectorin Real-Time Collimation toimintaa.. Tässä kollimointi asiassa minua hämmentää CCDInspektorin mittaukset pitkistä valotuksista. Collimation lukemat vaihtelevat aika paljon saman illan aikana eri valotusten välillä.

Ottaisin nyt alkuun testikuvia lyhyillä valotuksilla (15...20s) ja niitä paljon samalla putkea ympäri taivasta pyöritellen ja kuvaten. Tällä saataisiin pois erilaisten taipumien vaikutus ts. veikkaisin syyksi tuollaisen Hyperstar-virityksen olevan altis kameran painolle ja sitä myöten taipumille (=tuon kokoluokan muutoksille kollimointimittauksissa). Liitteessä vertailun vuoksi kolme tuntia paljon tuunaamani GSO 10" RCT:n mittauksia 12 min osavalotuksista, joita käytin NGC206:sta kuvatessani.
- Timo Inkinen

PekkaR

Kiitoksia. Hyvä ehdotus. Täytyy testata kun tulee sopiva keli.
Celestron C9.25, NEQ6, Hyperstar, Atik 460EXm, Antares 0.63, ym...

https://www.flickr.com/photos/pekkaruohomaki/

einari

Jatketaanpa ketjua kun tein kollimointiharjoituksia 9.25" Hyperstarilla.
Tässäpä CCDI.n tulos minkä sain tunnin säätöjen jälkeen (CCDI:ssä ei tainnut tosin tuossa kohtaa olla oikeat kaarisekuntia/pixel-arvot).

Toisena kuva yksittäinen 30s valotus Algenibista.
___
Tapio