Kalusto planeettojen kuvaamiseen

Aloittaja Astro, 20.11.2007, 12:55:54

« edellinen - seuraava »

einari

Suosittelen kanssa ehkä ennemmin jotain muuta putkea kuin tuota CLANia.
Jossain vaiheessa siitä hypetettiin mutta loppujen lopuksi se ei kovin suurta suosiota saanut; syynä juuri pienehkö peili ja isohko putken koko.
Lähinnä siitä koitettiin tehdä laadukkaan apo-linssiputken korviketta mutta kuten sanottua niin menestys ei ollut kovin hääppöinen.

Mulla kanssa oli StarMax 127 (sama kuin Skymax) ja EQ3-2 ja näillä otin myös ekat planeettakuvani:
http://www.ursa.fi/capella/ilmot/250303.htm
___
Tapio

Astro

Lainaus käyttäjältä: jaava - 21.11.2007, 12:24:24
SKY-WATCHER SKYMAX-127 on hyvälaatuinen aloittelijan putki - sopiva vaiheeseen jossa ei ole ihan tarkkaa tietoa mihin haluaa alkaa panostamaan.

Minullahan on jo tarkka tieto; Planeettoihin.  :P

Astro

Lainaus käyttäjältä: TeroP - 21.11.2007, 18:08:51
Nopeasti katsottuna tuossa putkessa on sekä huomattavasti pienempi pääpeili (valovoimassa eroa 91mm peilin ja 127mm catan välillä paljonkin?) sekä lyhyempi polttoväli kuin mitä esim. tuossa Skymax 127/1500 ja hintaahan näyttäisi olevan satkukaupalla enemmän. Mutta jos olet valmis maksamaan 1200 euroa kaukoputkesta niin sitten ehkä voisit jopa katsella Celestronin nextstar 6 SE tai Skywatcherin PRO sarjasta Skymax PRO 150 tai sitten jopa harkita Skymax 180 OTA putkea (180/2700, luulisi suurennoksen riittävän) ja siihen EQ5 jalustaa (~260e).

Tuo Skymaxin 180 OTA alkoi kiinnostamaan hieman...

Poro

Noissa celestronin pienemmissä se putkissahan on toi sisään rakennettu wedge, että saa napa suuntauksen ja tossa  nextar 6se:ssä, ellen väärin muista/ymmärtäny, on sama jalusta kuin yokahaisen käyttämässä 8 se:ssä ilman sitä tappi wedgeä, ja kun kattoo yokahaisen kuvia niin kai se seuranta toimii alt azzinakin riittävän hyvin planeetta kuvaukseen.
Joten jos alkaa jonkin ajan kuluttua syvä taivas kiinnostaa nii noilla peinemmillä vois kokeillä sellaisenaan ilman lisä investointeja!
Asuminen maapallolla on kallista, mutta sisältyyhän siihen matka auringon ympäri.
S-W Star Adventurer, Nikon D750, Celestron telephoto SCT 750 mm f/6, samyang 135 f/2, sigma 24 mm f/1.4
Juha Raitio

YoKahainen

Näinhän se on, planeettoja varten ei tarvitä mitään kalliita jalustoja. Planeettakuvaamisessa tarvitaan riittävän hyvälaatuinen ja suuri putki. Sanoisin, että 8-tuumainen (SCT) on minimi, jos haluaa saada edes mahdollisuuden kunnollisiin kuviin.

Hippasos

Toisaalta mitä suurempi aukko putkessa sitä kriittisempi se on seeingin suhteen. Näitä kaukoputkiarvosteluja näkee joskus missä 100mm refraktori on päihittänyt 200mm Schmidt-Cassegrain:in juuri osittain seeingin takia. Isommalla aukolla joutuu katsomaan isomman vellovan ilmameren alan läpi. Ja Suomessahan nää seeingit sitten tiedetään...
.

AP

No entäs Ursan välittämä  Skywatcher 150MAK Pro (+goto heq5pro) =1490 egee?, Putki on omien kokemuksieni mukaan hyvä, mirror shift on olemassa, ihan niinkuin kaikissa SCT/maksutoveissa, mutta sen kanssa kyllä oppii elämään..

Paketin perusokulaarit ja kulmapeilit saa kyllä päivittää samantien jos nyt pilkkua ruvetaan viilaamaan, syvän taivaan sumut saa näkymään kivan kontrastisesti,
planeettakuvaukseen en ole vielä tällä päässyt, huomenna kaatuu kolme seitsenmetristä koivua, katsotaan sitten...

Ainut miinus mitä itse olen keksinyt on tuo piiiiitkä jäähdytysaika (n.2h)  mutta se kai pätee kaikkiin näihin putkiin...

Tosin YoKahainen tietää ihan varmasti mistä puhuu....

T:AP
Antti Paaso

Hippasos

Aivan varmasti YoKahainen tietää mistä puhuu. Ja loppujen lopuksihan jokainen itse tekee päätöksen minkälaiseen kalustoon lähtee satsaamaan ja oppii omista kokemuksistaan. Tässä vielä linkki siihen arvosteluun johon viittasin:

http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=939

Ei se varmasti ole helppoa valita kalustoa kun n niin paljon mielipiteitä ja vaihtoehtoja...

Toivottavasti päädyt oikeisiin valintoihin!
.