Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Valosaaste / Vs: #valohaaste
« Uusin viesti kirjoittanut avanti eilen kello 23:39:59 »
2
Myydään / Skywatcher Star Adventurer
« Uusin viesti kirjoittanut hanva77 eilen kello 23:08:44 »
Nyt olisi jälleen myynnissä yksi tuunattu skywatcherin seurantajalusta (astrobundle versio jossa mukana wedge, L-dovetail ja vastapainotanko painoineen). Eli tehdasrasvat vaihdettu pakkasenkestäväviin laaturasvoihin ja välykset säädetty kohdilleen. Polarscope kalibroitu kohdilleen. Dovetailissa on kiinnitetty minivesivaaka minkä ansiosta seurantapään saa asetettua aina oikeaan lähtöasentoon.

Testeissä 90mm polttovälillä 10min valotuksissa tähdet pysyivät pistemäisinä (vaatii tietenkin huolellisen napasuuntauksen). Laajiksella siis kärsii valottaa niinkauan kuin virtaa riittää.

Mukaan tulee Seagull kulmaetsin ja adapteri ettei tarvi polvia kastella ja niskaa venytellä napasuuntausta tehdessä. Lisäksi tässä mallissa tulee mukana adapteri jolla Polascopen valaisin voidaan kiinnittää siten, että suuntauksen jälkeen ei tarvitse enää koskea seurantapäähän.

Ostettu n. kuukausi sitten joten takuuta on runsaasti jäljellä.Kuitit löytyy ja kaikki mitä alkuperäisessä pakkauksessa mukana tuli

Lisää voi tiedustella Yv tai nollaneljäviisi 2060520

Hinta: 350e

Sijainti: Oulunsalo

Tässä kuva koko kuvaussetistä toimintavalmiina.

3
Ulkomailta ostaminen / Vs: ENS Optical
« Uusin viesti kirjoittanut Tane eilen kello 20:05:33 »
 Minunkin Qhy-6 kamerassa kun oli vika ettei saanut selvää kuvaa aikaiseksi, niin Steve otti kameran takaisin mitään kyselemättä ja palautti rahat. Toisaalta olihan se rokkine että jos tosiaan olisi tiennyt ja tarkistanut sen kunnon niin häpeä myydä. Minulta nyt meni se postitus sinne liki 30 euroa omaan piikkiini, se siitä käytetyn oston riskistä. Ei ole sitä kameraa siellä sen jälkeen enää myynnissä näkynyt.
 Mutta yleensä näyttää menevän luontevasti...ENS-opticalin kauppa on paljon vilkastunut viimeisen parin vuoden aikana. Välillä oli jo  kitumista mutta nyt ilmestyy myyntiin "uutta" vanhaa päivittäin.
4
Ulkomailta ostaminen / Vs: ENS Optical
« Uusin viesti kirjoittanut Aksu eilen kello 20:02:00 »
Ei mitään vastausta toiseenkaan viestiin, vaikka sävy oli jo asiallisen tiukahko... Ehkäpä täytän sen palautuskaavakkeen katsoakseni reagoivatko siihen, lähetin sitä sitten takaisin tai en. Aika hyvin olen saanut tuon jo säädettyä ruotuun John Hayesin (Cloudy Nightsista tuttu SCT-guru, optiikan apulaisproffa) äärimmäisen ystävällisillä ja asiantuntevilla ohjeilla. Ja uusi tiivisterengaskin matkalla jo koti-Suomeen. Eipä vaan pääse tähtitestiä tekemään, pilvisakko taitaa jatkua jo kolmatta viikkoa...  :undecided:

Ikävä maku tuosta kaiken kaikkiaan jää, vaikka putki lopulta vielä hyväksi osoittautuisikin.
5
Valosaaste / Vs: #valohaaste
« Uusin viesti kirjoittanut tila eilen kello 19:51:55 »
Kannatettava ajatus.
6
Ulkomailta ostaminen / Vs: ENS Optical
« Uusin viesti kirjoittanut VeskuP eilen kello 19:49:17 »
Ja äkkiä kun vilasin, niin onhan siellä briteissäkin kuluttajansuojalaki samalla tavalla voimassa kun täälläkin. Yritys on kuitenkin myyjänä. Ja jos tuote selvästi poikkeaa kunnossa olevasta, niin kyllähän Steve joutuu sen jotenkin hyvittämään/purkamaan kaupat. Tuossa kuitenkin selvä vika, vaikka puhutaankin käytetystä tuotteesta...
7
Valosaaste / Vs: #valohaaste
« Uusin viesti kirjoittanut Timo Kantola eilen kello 19:15:31 »
https://www.luxhelsinki.fi/valohaaste/
Pitäisikö käynnistää vastakampanja #valosaaste ?

Jorma M
Kangasala
Pitäisi
+1
8
Yleistä asiaa tähtikuvauksesta / Vs: Punainen muovikalvo näyttöön
« Uusin viesti kirjoittanut Tosiju eilen kello 18:21:02 »
Win10:ssä saa laitettua yövalon, joka tekee näytöstä punertavamman. Eli työpöytää klikkaa oikealla hiirennapilla sitten näytön asetukset ja näytön alta yövalo päälle/pois ja se alapuolella on yövalon asetukset josta saa värilämpötilaa säädettyä. En tiedä onko tarpeeksi punainen, mut jonkin verran kuitenkin.
9
Valosaaste / Vs: #valohaaste
« Uusin viesti kirjoittanut lapimmies eilen kello 16:13:56 »
Veikkaanpa, että nuo "taiteilijat" ryhtyvät kohtapuoliin valaisemaan pohjolan kesäöitäkin.
Luovuus kun ei tunne minkäänlaisia rajoja.

Eihän siitä mitään haittaa ole, kun aurinko paistaa yötä päivää. Tekisivätkin vaan kesäisin, eivätkä alkaisi talvella tekemään.   :laugh:
10
Valosaaste / Vs: #valohaaste
« Uusin viesti kirjoittanut EJP eilen kello 16:01:42 »
Eiköhän Lux Helsingissä kristallisoidu led-valojen todellinen vaikutus. Niiden hinta on tullut niin alas, että valolla aletaan leikitellä. Valon aikaansaaminen on niin halpaa, että sitä voi tuhlatakin.
Veikkaan ettei mene kauan, kun Lux Helsinki saa matkijoita muualla Suomessa. Kaikenlaiset valotaiteilijat lähtevät liikkeelle ja valaisevat mitä mielikuvituksellisimpia kohteita. "Ihanaa millaista luovuutta meidän kunnassa onkaan."
Kunnat ja valotaiteilijat eivät mieti kokonaisuutta, valosaasteen lisääntymistä. Luovuuden aaltoon hukkuvat Ursan valosaastekampanjat.

Jorma M.

Veikkaanpa, että nuo "taiteilijat" ryhtyvät kohtapuoliin valaisemaan pohjolan kesäöitäkin.
Luovuus kun ei tunne minkäänlaisia rajoja.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10