Ursan tiedottaja Anne Liljeström sai tiedeviestintäpalkinnon

Suomen tiedetoimittajain liitto jakaa tänään vuoden 2020 tiedetoimittaja- ja tiedeviestintäpalkinnot. Yksi palkituista on Ursassa työskentelevä Anne Liljeström. 

Tiedeviestintäpalkinnon saanut Liljeström puhuu leikillään luonnontieteiden porttiteoriasta. Hän uskoo, että tähtitiedettä ja avaruustutkimusta popularisoimalla voi innostaa ihmiset uteliaiksi yleisemminkin luonnontieteitä kohtaan.

”Tähtitieteessä on romanttista, runollista äärettömyyttä, tähtipölyä ja kauniita kuvia. Jos kiinnostuu maailmasta avaruuden kautta, voi innostua luonnontieteistä muutoinkin. Tämä on tärkeää ilmastokriisin yhä pahentuessa”, Liljeström kokee.

Liljeström on koulutukseltaan tähtitieteilijä. Taustasta on iso apu hänen huolehtiessaan yli 17 000 jäsenen tähtitieteellisen yhdistyksen viestinnästä.

”Moni kokee tähtitieteen ja avaruusjutut hirveän vaikeiksi ja epäilee omaa käsityskykyään. Haluan auttaa ihmisiä suhtautumaan asiaan rennommin, kevyen humoristisesti”, Liljeström kertoo nykyisestä tiedottajan työstään.

”Vaikka oli aikoinaan hirveää luopua tutkijanurasta, sovellun varmasti paremmin tähän työhön.”

Vuoden 2020 tiedetoimittajaksi Suomen tiedetoimittajain liitto valitsi Yleisradion pitkäaikaisen toimittajan Leena Mattilan. Tiedeviestintäpalkinnon sai Liljeströmin lailla arkeologi Ilari Aalto.

Aiheesta lisää Suomen tiedetoimittajain liitto