Turun Ursa täyttää 90 vuotta

Pyöreitä vuosia täyttävä Turun Ursa tarjoaa juhlan kunniaksi ilmaisia planetaarioesityksiä Turun pääkirjastossa. Lisäksi tähtiä on mahdollista tarkkailla yhdistyksen Iso-Heikkilän tähtitornilla.

Turun alueen tähtiharrastusyhdistyksen eli Turun Ursan perusti Turun yliopiston fysiikan ja tähtitieteen professori Yrjö Väisälä vuonna 1928.

Ensi viikolla yhdistys täyttääkin jo kunnioitettavat 90 vuotta. Siten se on yksi Suomen vanhimpia tähtiharrastusyhdistyksiä.

Juhlan kunniaksi yhdistys tarjoaa Turun pääkirjastossa ilmaisia planetaarioesityksiä siirrettävällä planetaariolla. Esityksiä on noin puolen tunnin välein kirjaston aukioloaikana lauantaina ja sunnuntaina 24.–25.11.2018 ja ne kestävät 15–20 minuuttia.

Esityksissä käydään läpi tähtitaivaan parhaita kohteita eri vuodenaikoina. Lisäksi annetaan vinkkejä siitä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota taivasta tarkkaillessa.

Paikalla on tähtiharrastajia, joilta voi kysellä mieltä askarruttavia avaruusasioita ja tutustua tähtiharrastuksen maailmaan.

Yleisö pääsee myös tutkimaan oikeaa tähtitaivasta yhdistyksen kotipaikassa eli Turun Iso-Heikkilässä sijaitsevassa tähtitornissa, jossa säännöllisesti perjantai-iltoina järjestetään tähtinäytöksiä selkeällä säällä.

Aiheesta lisää Turun Ursa