Miten uusin iPhone soveltuu hämäräkuvaukseen?

Apple saanut pimeäkuvausominaisuutensa paremmalle tasolle iPhone 11 -mallin myötä. Erityisen kiinnostava on uusi yökuvauksen tila, joka sallii valokuvaamisen vähäisessä valossa tai jopa pimeässä.

"Mielestäni iPhone 11 Pro Max soveltuu erinomaisesti valaistujen kaupunkinäkymien ja hämärän eri vaiheiden kuvaamiseen", Tero Marin kertoo tällä viikolla Tähdet ja avaruus -lehdessä julkaistavassa pikatestissään.

Yökuvaustilassa puhelin ottaa sarjan kuvia ja tuottaa niistä valmiin lopputuloksen. Kamerajalustaa ei välttämättä tarvitse lainkaan. Marin hehkuttaa etenkin puhelimen kykyä pidempiin valotuksiin.

"Kamera taklaa useamman sekunnin mittaiset, käsivaralla otetut kuvat ongelmitta, mikä on hämmästyttävää. Pisin käyttämäni valotusaika käsivaralla kuvattuna oli yhdeksän sekuntia. Silloinkin lopputuloksena oli riittävän terävä kuva."

Toinen hyvä puoli on helppokäyttöisyys. Kuvaajan ei välttämättä tarvitse kuin painaa laukaisinta kameran säätäessä kaiken valmiiksi. Vaihtoehtoisesti valotusajan saa itse määritettyä puhelimen näytöltä.

"Usein tulee vastaan ennakoimattomia tilanteita, joissa kaipaisi kameraa. Nyt se on helposti saatavilla, jolloin hämäräkuvaaminen toivottavasti saa uusia muotoja", Marin toteaa.

Aiheesta lisää perjantaina julkaistavassa Tähdet ja avaruus -lehdessä