Lauantaina vietetään Tähtiharrastuspäivää

Valtakunnallisena Tähtiharrastuspäivänä paikalliset harrastusyhdistykset eri puolilla Suomea esittelevät toimintaansa ja järjestävät tähtiharrastukseen liittyvää ohjelmaa.

"Tähtitaivas kiinnostaa suomalaisia, ja maamme on maailmanlaajuisesti tarkasteltuna ja väkilukuun suhteutettuna tähtiharrastuksen kärkikaartia", kertoo Anne Liljeström Tähtitieteellisestä yhdistyksestä Ursasta.

Ohjelmaa järjestetään Tähtiharrastuspäivänä eli lauantaina 28.8. ainakin Jyväskylässä, Järvenpäässä, Kouvolassa, Salossa ja Tampereella. Tähtiharrastuspäivää voi viettää myös yksin tai pienellä porukalla, vaikkei osallistuisi päivän viralliseen ohjelmaan.

Tähtiharrastuspäivä on erinomainen tilaisuus jakaa omaa tietoa avaruudesta tai vaikka tähtien valokuvaamisesta sosiaalisessa mediassa tai kavereille.

Tapahtuman viettoon voi osallistua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #tähtiharrastuspäivä ja jakaa, millaista oma tähtiharrastus on.

Suomessa on valtakunnallisesti toimivan Ursan lisäksi nelisenkymmentä pienempää paikallisyhdistystä. Tähtiharrastus on pitänyt pintansa myös pandemian keskellä.

"Ursaan liittyy nyt aiempaa enemmän jäseniä. Järjestämämme kurssit ovat todella kysyttyjä, ja havaintovälineitä menisi kaupaksi paljon enemmän kuin niitä on nyt saatavilla", Liljeström kertoo.

Tähtiharrastuspäivän taivaan tapahtumat

Tähtiharrastuspäivän ohjelmaa ympäri maata

Pimeät havaintopaikat Taivaanvahdissa