Kotipihalta voi havaita kymmeniä eri taivaanilmiöitä

Tähtitieteellinen yhdistys Ursan 100-vuotisjuhlahaasteessa bongataan sata ilmiötä yö- ja päivätaivaalta. Mukana on myös veikeitä havaintoja maailmankaikkeuden luonteesta, jotka kuka tahansa voi tehdä.

Ympäristömme on täynnä jännittäviä juttuja, jotka jäävät meiltä helposti huomaamatta. Sata vuotta täyttävä Ursa kutsuu kaikki mukaan bongaamaan sata mielenkiintoista ilmiötä, joista valtaosan voi saavuttaa kotipihalta.

”Kaikki haasteen ilmiöt kertovat tavalla tai toisella planeettamme ominaisuuksista, paikastamme maailmankaikkeudessa tai meistä itsestämme ihmisinä”, kuvailee Tuukka Perhoniemi Ursasta.

”Mukana on tähtikuvioita, aurinkokunnan paljain silmin näkyvät planeetat sekä kaikenlaisia tähtitaivaalla näkyviä helppoja kohteita, joita monet eivät kuitenkaan ole nähneet. Ja yöbongauksen vastapainoksi haasteessa on myös päivällä näkyviä ilmiöitä, kuten pilvisäteet tai vaikkapa raekuuro.”

Ilmiöt kuvauksineen löytyvät vasta avatulta sivustolta bongaa100.fi. Sivustolla voi halutessaan luoda itselleen käyttäjäprofiilin ja pitää kirjaa bongauksistaan.

Tärkeintä ei kuitenkaan ole saada koko sadan ilmiön listaa täyteen. Oleellista on haastaa itsensä avaamaan silmät ympäristön tapahtumille ja oivaltaa, mistä niissä on kyse.

Aiheesta lisää bongaa100.fi