ESA juhlistaa lähestyvää Jupiter-luotaimen laukaisua yleisökilpailulla

Jupiter Icy Moons Explorer eli Juice-luotain on määrä laukaista matkaan huhtikuussa. ESA on avannut luotaimen nimeen liittyvän avaruusaiheisen mehureseptin kilpailun.

Jupiteria ja sen kuita tutkiva alus on yksi Euroopan historian suurimmista luotainprojekteista.

Aikataulunsa mukaan luotain tekee ensin useita planeettaohituksia ja saapuu sitten Jupiterin kiertoradalle 2031. Usean kuun havainnoinnin jälkeen luotaimen on lopulta määrä asettua aurinkokunnan suurimman kuun eli Ganymedeksen kiertoradalle 2034.

Yleisökilpailun aiheena on kehittää mehuresepti, joka edustaa luotainta liittyen sen tiedetavoitteisiin, luotaimeen itseensä tai taivaankappaleisiin, jotka se ohittaa. Osallistujan toivotaan hakevan inspiraatiota juomareseptiinsä Juice-luotaimen sivustolta.

Juomaresepti saa sisältää erilaisia mehuja, kahvia, limsoja, elintarvikevärejä ja makeutusaineita. Alkoholi ainesosana on kielletty. Kilpailuun voivat osallistua vähintään 18-vuotiaat ESAn jäsenmaiden kansalaiset, mutta myös perheet voivat osallistua vanhemman johdolla.

Resepti tulee julkaista sosiaalisessa mediassa #SpaceJuice-hashtagin kera kuva- tai videomuodossa. Julkaisun jälkeen postaus ilmoitetaan ESAlle kilpailun nettisivuston kautta.

Osallistumisaikaa on tammikuun loppuun asti. Kilpailun voittaja pääsee huhtikuussa mukaan ESAn laukaisutapahtumaan Saksaan ja saa mehunsa tapahtuman viralliseksi juomaksi. Muille palkintosijoille pääseville jaetaan Juice-aiheisia tavarapaketteja.

Aiheesta lisää ESA (englanniksi)