DJI Mini 3 Pro -drone soveltuu hämärä- ja yökuvaukseen

Uusi minikokoinen drone sopii hämärtyvien maisemien kuvaamiseen. Taskuun mahtuvalla lennokilla voi tallentaa kaupunkimaisemia jopa pimeän aikaan.

Tähti- ja maisemakuvaaja Tero Marin on käyttänyt pientä dronea hämäräkuvaamiseen. Marin kertoo kokemuksistaan ja vinkeistään uusimmassa Tähdet ja avaruus -lehdessä 1/2023

"DJI Mini 3 Pro on hämmästyttävän pienikokoinen laite. Ei ole liioiteltua sanoa, että kyseessä on (suureen) taskuun mahtuva drone. Kokoon taitettuna se on vain noin kahden päällekkäisen muumimukin kokoinen", Marin kirjoittaa.

"Kameran ominaisuudet ovat todella vakuuttavat. Hämärässä valo- tai videokuvaaminen onnistuu helposti, mutta nämä vaativat harjoittelua siinä missä mikä tahansa muukin kuvaaminen."

Keveytensä ansiosta tällä noin 250-grammaisella dronella pystyy lentämään huolettomammin esimerkiksi kaupunkialueilla.

"Kaupunkimiljöötä voi helposti kuvata myös pimeällä, sillä kaupungin valot valaisevat niin paljon ympäristöään", Marin selittää.

Lennättäminen edellyttää rekisteröintiä dronetoimijarekisteriin. Suositeltavaa on suorittaa myös A1/A3-luokan verkkoteoriakoe, vaikkakaan se ei ole pakollinen tämän painoluokan dronelle.