Suomalainen avaruusturisti tuli julkisuuteen

Suomalainen Vesa Heilala paljasti tänä aamuna varanneensa matkan Virgin Galacticin kyydissä avaruuteen. Hän on toinen toistaiseksi kahdesta suomalaisesta, jotka aikovat avaruusturistiksi. Heilala tuli julkisuuteen tämän aamun MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä. Itse visiitti avaruuden rajoilla tapahtuu näillä näkymin vuonna 2012.

"Tämä on tietysti unelma", Heilala kertoo päätöksestään MTV3:n lähetyksessä. "Tässä on myös mahdollisuus. Lapsuudessa pienenä poikana luin avaruusmatkaamisesta sarjakuvalehdistä ja näin Star Trekit, Tähtien Sodat sun muut. Tämä on aina ollut takaraivossa."

Virgin Galactic suunnittelee aloittavansa koelennot Mojaven autiomaahan rakennettavasta avaruuslentokeskuksestaan tänä vuonna ja yleisölennätysten on määrä alkaa ensi vuonna.

200 000 dollarin lentolipulla pääsee kokemaan noin viisi minuuttia kestävän painottomuuden ja ylittämään virallisena avaruuden rajana pidetyn 100 kilometrin korkeuden. Kun lennot pääsevät vauhtiin, toinen turismiin tarkoitettu avaruussatama kaavaillaan avattavaksi Ruotsin Kiirunaan.

Aiheesta lisää ja haastatteluvideo MTV3:n sivuilta

Vesa Heilalan omat sivut

Virgin Galactic -yhtiön sivut (englanniksi)