Netflix tekee dokumenttisarjan siviilien avaruuslennosta

Ensimmäistä kertaa avaruuslentojen historiassa maapallon kiertoradalle lentää miehistö, jossa ei ole ensimmäistäkään ammattiastronauttia. Netflix tuottaa tapahtumasta dokumenttisarjan. 

Sarjassa seurataan Inspiration4-avaruuslennon miehistöä harjoittelusta aina maapallolle paluuseen asti.

"En koskaan kuvitellut Netflix-dokumenttia, kun käynnistimme inspiration4-projektin vain 8 kuukautta sitten. On hämmästyttävää, miten nopeasti asiat tulevat yhteen", lennon komentajana toimiva Jared Isaacman twiittasi.

Koskaan aiemmin pelkästään siviileistä koostunut miehistö ei ole noussut maapallon kiertoradalle. Kyseessä on Netflixille ensimmäinen dokumenttisarja, joka kertoo tapahtumista lähes reaaliajassa.

Matka tehdään SpaceX-yhtiön Dragon-aluksella. Laukaisu on tarkoitus tehdä syyskuun 15. päivänä ja lento tulee kestämään kolme päivää.

Dokumentin neljä ensimmäistä osaa julkaistaan jo ennen lentoa syyskuun 6. ja 13. päivinä. Viimeinen eli viides osa tulee sisältämään materiaalia maapallolle paluusta, joten se julkaistaan vasta syyskuun loppupuolella.

Tämä vuosi on ollut käännekohta avaruusturismille, sillä heinäkuussa sekä Blue Origin että Virgin Galactic lennättivät ensimmäiset turistinsa. Nämä kuljetukset veivät kuitenkin vain avaruuden rajamaille, kun taas SpaceX-yhtiön suorittama lento tulee matkaamaan planeettamme kiertoradalle asti.

Aiheeesta lisää Inspiration4 (englanniksi)