Tuhat asiakasta on jo varannut 47 000 euron lentolipun World View -yhtiöltä

World View -yritys on rikkonut tuhannen varauksen rajan. Korkean ilmakehän lentoja tarjoilevan yhtiön varausjono on ennätyksellinen verrattuna aitojen avaruusturismiyhtiöiden suosioon. 

Korkealle ilmakehään tehtäviä lentoja tarjoava World View -yhtiö on hankkinut tuhannen asiakkaansa. Tuhannen varatun lennon myötä World View -yhtiöllä on tiettävästi pisin asiakasjono avaruusturismina itseään markkinoivista yrityksistä.

Luvut eivät kuitenkaan ole vertailukelpoisia, sillä heliumilla täytettäviin palloihin tukeutuva World View ei tarjoa oikeaa avaruusmatkailua. Yhtiön pallot nousevat vain vajaaseen 37 kilometriin.

Tämä ei mahdollista painottomuutta eikä ylitä avaruuden rajaa, joka kansainvälisen määritelmän mukaan on 100 kilometrissä.  

Kuudesta kahdeksaan tuntia kestävällä lennolla asiakkaat pääsevät näkemään auringonnousun lähes 37 kilometrin korkeudelta. Näin ylhäältä planeettamme kaarevuuden pystyy hahmottamaan ja tähdet säihkyvät mustalla taivaalla.

Yhtiön korkean ilmakehän matkat ovat suhteellisen helposti saavutettavissa, sillä lento maksaa 47 000 euroa. Esimerkiksi Virgin Galacticin avaruusturismilennolle kertyy hintaa noin 427 000 euroa.

World View pyrkii aloittamaan matkustajalennot vuonna 2024.