Astronautit ja kosmonautit järjestivät olympialaiset avaruudessa

Leikkimielisessä olympiakisassa lajeina olivat muun muassa tarkkuusammunta ja synkronoitu avaruusuinti. Painottomuus toi urheilulajeihin omat haasteensa.

Kansainvälisen avaruusaseman miehistö on huvittanut itseään järjestämällä omat olympialaisensa pitkän työviikon jälkeisenä vapaapäivänä. Kisat pidettiin painottomuudessa Maan kiertoradalla noin 400 kilometrin korkeudella.

"Kaikkien aikojen ensimmäiset avaruusolympialaiset!" Euroopan avaruusjärjestön astronautti Thomas Pesquet hehkutti.

"Lauantai-iltapäivä Kansainvälisellä avaruusasemalla. Neljä urheilulajia. Säännöt ovat kehittyneet pelatessa. Seitsemän urheilijaa. Neljä valtiota. Kaksi tiimiä. Miehistön yhteenkuuluvuus ja moraali ovat kohonneet enemmän kuin koskaan ennen."

Pesquet kertoo urheilun opettaneen hänelle ryhmähengen ja ryhmän muiden jäsenten kunnioittamisen arvon. Nämä ovat erittäin tärkeitä erityisesti avaruudessa työskennellessä, jossa koko ryhmän pitää usein toimia mahdollisimman täydellisesti yhteen.

Astronautit ja kosmonautit kilpailivat leikkimielisesti synkronoidussa avaruusuinnissa, akrobatiassa, kädettömässä käsipallossa sekä tarkkuusammunnassa. Painottomuus luonnollisesti toi kilpailuun oman erikoisuutensa.

Katso video astronauttien ja kosmonauttien kisoista