8 400 Apollo-kuvaa on nyt selailtavissa entistä tarkemmin

Project Apollo Archive on julkaissut 8 400 Apollo-lentojen kuvaa katseltaviksi. Kyseessä ovat Nasan arkistoista skannatut filmikuvat, jotka ovat nyt nähtävillä aiempaa isommalla resoluutiolla netissä. Kuvia pääsee selailemaan kätevimmin projektin Flickr-albumeista.

Mukana ovat kaikki astronauttien rinnuksiin kiinnitetyillä Hasselblad-kameroilla otetut kuvat Kuun pinnalta ja paljon muitakin kuvia lennoilta. Kuvat on skannattu 1 800 dpin resoluutiolla, mikä tekee niistä  noin 17 megapikselin kokoisia. Aiemmin kuvat ovat olleet nähtävillä netissä noin 1 000 dpin tarkkuudella.

Uusia isoreson kuvia ei vielä ole hienokorjattu, mutta Apollo Archive -projektin perustanut harrastaja Kipp Teague kertoo, että editoituja kuvia on myöhemmin tulossa. Korjaamattomina ne antavat myös kuvaharrastajille mahdollisuuden säätää esimerkiksi kontrastia ja värejä haluamansa mukaan.

Kuvien selaileminen Flickr-kuvapalvelun kautta on paljon helpompaa kuin aiemmissa isoissa kuvakokoelmissa, kuten Nasan Apollo Lunar Surface Journal -sivustolla.

Nasan filmikelojen mukaan albumeihin jaetut kuvat tuovat aikajärjestyksensä puolesta mielenkiintoisen kurkistuksen Apollo-lentojen tarinoihin ja tunnelmiin.

Aiheesta lisää Planetary Society (englanniksi)