Maailman voimakkain raketti rakennetaan kierrätetyistä osista

SpaceX-yhtiön perustaja Elon Musk on paljastanut lisää yksityiskohtia tulevasta Falcon Heavy -raketista. Kesän loppupuolelle suunnitellussa koelennossa tullaan käyttämään avaruudessa jo lentäneitä moottoreita.

Viime viikolla SpaceX teki historiaa, kun se laukaisi käytetyn Falcon 9-kantoraketin avaruuteen toistamiseen. Lisäksi kantoraketin ensimmäinen vaihe palautettiin maanpinnalle kolmatta laukaisua varten. Saattaa myös olla, että kahden lennon tehnyt ensimmäinen vaihe museoidaan.

Falcon Heavy on saman rakettiperheen suurempi raketti, joka rakentuu vahvasti Falcon 9:n pohjalle. Muun muassa rakettimoottorit ovat molemmissa samoja.

Muskin mukaan Falcon Heavyn neitsytlennolla kaksi raketin kolmesta ensimmäisen vaiheen moottoriryppäästä olisi Falcon 9 -lennoilta palautettuja moottoreita. Lisäksi yhtiö ehkä yrittää jotain, mitä ei ole vielä koskaan ennen tehty.

”Pohdimme ylemmän vaiheen tuomista takaisin Falcon Heavyn demolennolta uudelleenkäytettäväksi", Musk kirjoitti twitterissä. "Onnistumisen todennäköisyys on pieni, mutta ehkä yrittämisen arvoinen."

Kaksivaiheinen Falcon Heavy pystyy nostamaan jopa 64 tonnia Maan matalalle kiertoradalle. Valmistuttuaan se tulee olemaan voimakkain nykyään käytössä oleva raketti.

Aiheesta lisää Universe Today (englanniksi)