Googlen kuukilpa lakkautetaan vailla voittajaa

Google Lunar X Prize -kilpailu aluksen lähettämiseksi Kuun pinnalle on päätetty lopettaa, koska yksikään ryhmä ei ole onnistunut tavoitteen saavuttamisessa.

"Olemme todenneet, ettei mikään tiimi tule yrittämään laukaisua Kuun saavuttamiseksi määräaikaan 31. maaliskuuta 2018 mennessä", Peter Diamandis ja Marcus Shingles kirjoittavat X Prize -säätiön tiedotteessa.

"30 miljoonan dollarin Google Lunar X Prize -pääpalkinto jää lunastamatta."

Vuonna 2007 julistetun kilpailun aikarajaa on lykätty jo useaan otteeseen. Palkinnon tarkoituksena oli saada Kuuhun yksityisesti rahoitettu mönkijä, joka kykenisi liikkumaan kiertolaisemme pinnalla puolen kilometrin matkan.

Mukana kisassa oli enää viisi ryhmää. Diamandis ja Shingles kertovat tavoitteen saavuttamatta jäämisen seuranneen "vaikeuksista rahoituksen saamisessa sekä teknisistä ja sääntelyyn liittyvistä haasteista."

Vaikka Googlen rahakukkarot sulkeutuivat, X Prize -säätiö selvittää muita mahdollisuuksia haasteen jatkamiseksi.

"Tämä saattaa tarkoittaa uuden tittelisponsorin löytämistä palkintokassan järjestämiseksi tai Lunar X Prizen jatkamista ei-rahallisena kilpailuna, jossa seuraamme ja tuemme tiimejä sekä autamme juhlimaan niiden saavutuksia", Diamandis ja Shingles kirjoittavat.

Aiheesta lisää X Prize (englanniksi)