Curiosity kuvasi yli miljardin pikselin panoraaman

Nasa on julkaissut Curiosity-mönkijän ottaman 1,3 miljardin pikselin panoraaman. 900 erillisestä otoksesta koottua yhdistelmäkuvaa pääsee tutkimaan Nasan sivuilla.

"Panoraama antaa paikallaolon tuntua ja esittelee kameran suorituskykyä, pienimmät yksityiskohdat erottuvat zoomaamalla", kehuu Bob Deen JPL:stä.

Panoraaman keskellä komeilee 5,5 kilometrin korkeuteen ulottuva Sharp-vuori, joka oli lähes suoraan etelässä mönkijään nähden. Panoraaman kuvat ottaessaan mönkijä oli Rocknest-nimisellä alueella.

Kuvaan on yhdistetty myös mustavalkoisia hieman epätarkempia kuvia enimmäkseen mönkijän itsensä osista. Korkeimmalle kohoava mönkijän sylinteri on laajakulmainen antenni ja sen vieressä ulkonevia ohuita paneeleita sisältävä osa on mönkijän ydinparisto.

Panoraaman saa avattua koko ruudun kokoiseksi levityspainikkeesta ja sen yksityiskohtia voi suurentaa esiin hiirellä. Hieman eri aikaan otetut kuvat aiheuttavat pientä valotusvaihtelua panoraaman alueiden väritykseen. Nasa on julkaissut panoraaman sekä raakaväreissä että valkotasapainotettuna versiona.

Aiheesta lisää Nasa (englanniksi)

Zoomattava panoraama