Richard Hooverin todisteet Maan ulkopuolisesta elämästä - "Ei edes tieteellinen julkaisu"

Eilen maailmalla levisi tieto, jonka mukaan meteoriiteista olisi löytynyt todisteita maapallon ulkopuolisesta elämästä. Väitteet todisteista on kuitenkin tyrmätty laajalti, eikä kyseessä ollut tieteellinen julkaisu.

Yhdysvaltalainen tutkija Richard Hoover on laatinut artikkelin, jossa hän kuvailee löytäneensä meteoriittien sisältä pieniä fossiileita. Tutkitut meteoriitit olivat Alais, Ivuna ja Orgueil. Tulokset eivät näytä kestävän vertaisarviointia.

"Tämä selvitys ei ole millään tavalla todiste, että Maahan olisi tullut elämää maapallon ulkopuolelta", sanoo astrobiologi Harry Lehto Turun yliopiston Tuorlan observatoriosta. "Itsekritiikki ja keskustelu muista vaihtoehtoisista tulkinnoista puuttuvat kokonaan. Oikeastaan monet esitetyt 'bakteerit' näyttivät muille kuin bakteereille."

"Suurin ongelma, jota Hoover ei käsittele juurikaan on, että miten voidaan olla edes jokseenkin varmoja näytteiden pysyneen puhtaina", Lehto analysoi ja toteaa, että osa kyseisistä avaruuskivistä putosi maapallolle pari sataa vuotta sitten.

"Toiseksi, Hoover ei juurikaan mainitse, että kuitumaisia bakteereita muistuttavia rakenteita syntyy myös mineraaleissa ja savissa", Lehto huomauttaa. "Itse asiassa toistakymmentä vuotta sitten löydetyn Mars-meteoriitin ALH 84001 pikkuruiset bakteerien kaltaiset rakenteet olivat paljon vakuuttavamman näköisiä kuin tässä uutisessa mainitut."

Artikkeli julkaistiin Journal of Cosmology -lehdessä. "Kyseessä ei ole oikea tieteellinen julkaisu", kommentoi biologi Paul Myers yhdysvaltalaisesta UMM-yliopistosta.

Myersin mukaan kyseinen verkkolehti on julkaissut toistuvasti pseudo- eli valetiedettä ja on tunnettu julkaisijoiden halusta todistaa elämän saapuneen maapallolle avaruudesta.

"Olen yllättynyt, että joku voi pitää sitä vähääkään uskottavana", Paul Myers sanoo ja kuvailee blogissaan Journal of Cosmologyn tasoa. "Jonkin aikaa se näytti olevan Rhawn Joseph -nimisen huuhaatutkijan hallussa, joka kutsui itseään emeritus professoriksi mysteerisessä Brain Research Laboratoryssa, jonka osoitteeksi oli merkitty vain Pohjois-Kalifornia."

Paul Myersin arvio Hooverin tutkimuksesta (englanniksi)