Mitä helppoja kuvauskohteita taivaalla?

Aloittaja Muukalainen, 07.03.2012, 21:44:12

« edellinen - seuraava »

Muukalainen

Tervehdys!

Tähtikuvauksesta olen ollut kiinnostunut jo vuoden päivät ja nyt vihdoin aktivoiduttuani kaipaisin vinkkejä mistä ja minkälaisia näkyvän valon kohteita tuolta ylhäältä kannattaa haeskella?

Aseeni joilla näitä pirulaisia pitäisi saada kennolle napattua on seuraavanlainen: Canon 500D, Canon 18-200mm ja Sigma 30mm. Löytyypä vielä Canonin 100mm makro mutta tokkopa tuolle hirmusesti käyttöä on(?).
Seurantajalustaa ei löydy, eli tarkoitus on Deep Sky Stackerillä pinota kuvia yhteen ja katsoa mitä tuli tehtyä.

Elikä kertokaahan kylän vanhimmat mitä näkyvän valon kohteita tuolta taivaalta kannattaa vilkuilla? Kertokaa esim sumujen nimiä ja mahdollisesti missä tähtikuvioissa sijaitsee niin osaan navigoida johonkin suuntaan.
Sigman valovoimasella linssillä otin parvekkeelta kuvaa linnunradasta noin 5 min valotuksen edestä mutta eipä tullut esiin kiitos valosaasteen, vai olikohan valotusta liian vähän..? Rosettan sumuakin valotin muutaman minuutin mutta ei...lieneekö edes näkyvän valon sumu tuo..

Ainoa mikä on tähän asti onnistunut on Orionin sumu, 200 millissä valotin muistaakseni puolentoista minuutin ajan ja tuollaista jälkeä tuli:





Bonuskysymys pääkaupunkiseutulaisille: kuinka kauas Helsingistä pitää ajella että pääsee suurimmasta valosaasteesta eroon?


Kiitos vastauksista! :smiley:

Timpe

Eivät ne tuntien mittaiset valotuksetkaan tuota kovin kirkkaita näkymiä deep sky -kohteista. Vertaa vaikka tätä lähtökuvaani NGC1931 sumusta (liitteenä) ja loppukuvaa siitä millaiseksi sen saa venyteltyä PhotoShopissa. Tuossa kuvassa on valotusta CCD-kameralla yhteensä 4h 35min. (Tähtikuvat tehdään siis digitaalipimiössä ja ne näyttävät liki kaikki surkeilta kamerasta tultuaan :rolleyes:)

Tässä loppukuva.
Ja tässä alla pinoamistulos TIF-muotoon MaxIm LE:ssä harsittuna...
- Timo Inkinen