Joulukuun visuaalihavainnot

Aloittaja Celest1al Sphere, 13.12.2011, 07:25:13

« edellinen - seuraava »

Celest1al Sphere

Moi,

Onko kukaan onnistunut näin joulukuun alkupuolella tekemään minkäänlaisia visuaalihavaintoja? Joulukuussa yritin havaita ainakin kuunpimennystä, joka kuitenkin pimentyi paksujen pilvien ja lumisateen taakse...Kahtena seuraavana iltana Kuu näkyi kuitenkin hienosti, varsinkin sunnuntai iltana, jolloin Kuu näkyi noustessaan hienosti oranssina ja suurena! Muuten on ollut aika hiljaista havaintorintamalla näin joulukuussa. Eli pilvistä on ollut, ja luntakin on maassa jo melkein 20 cm, ainakin täällä Sodankylässä.

Terveisin,

Juha

LK

Erittäin heikkoa, eikä työtilanne helpota asiaa yhtään. Kuuta ja Jupiteria kuun vaihteessa havaitsin. Joulun aikaan yritän päästä maastoon, jospa edes joitakin himmeämpiä kohteita pääsisi tutkimaan.

Toni

Minulla kuun alkupuoli meni suurimmalta osin kokousmatkalla San Franciscossa. Se vähä mitä kuunpimennyksestä olisi siellä voinut nähdä, peittyi yöllä merenlahdelle nousevan sumun taakse. Päivät tietenkin olivat selkeitä tai lähes selkeitä, vettä ei koko 8 päivän perilläolon aikana tullut pisaraakaan. Nyt sitten odottelen, jos vaikka joululomalla olisi selkeää.
T. Veikkolainen, Järvenpää
Ursan havaintokeskus Tähtikallio, Syvä taivas - ja Aurinko-harrastusryhmät

"Toisinaan, milloin Venus yksinään hallitsee noin 45 astetta horisontin yläpuolella, se säteilee niin voimakkaasti, että melkein voi lukea sen valossa ja esineistä, joihin se sattuu, jää huomattava varjo."
- Afrikka-kirja (A. Gallen-Kallela, 1931)

tomppa

Lähes koko joulukuun on ollut pilvistä, pari kertaa olen kiikareilla päässyt katsomaan joitakin DS-kohteita, mm. M31, M81, M82, ja Perseuksen kaksoisjoukkoa, sekä tietenkin Kuuta ja Jupiteria. Koko kuunpimennyksen ajan satoi räntää, ja tänään satoi melkeinpä koko päivän vettä, samaa on ennustettu loppuviikolle, joten pahasti näyttää että Länsi-Suomessa lumet voivat sulaa.

miksu

Juu, lähes koko joulukuu on ollut täysin pilvessä, heikosti näkyi kuunpimennyskin. Jupiteria sen sijaan vähän olen kiikaroinut.
Sää näyttä kaiken kukkuraksi vielä jatkuvan samanlaisena :cry:
Mikael R.

Never

Eilen oli tosiaan selkeää muutaman tunnin ajan. Pilviä oli taivaalla kuitenkin lähes koko ajan ja havaintosuunnitelma puuttui. Katselin ja piirsin kuitenkin kuun laskettua NGCt 1582, 1664, 2392 ja 2420. Varsinkin kaksi jälkimmäistä olivat komeita Tal-1 putkella. Rjm oli luokkaa 6.6, SQM jäi valitettavasti kotiin. Pakkasta oli 8 astetta, kosteus ~60%.

/Jake