vdB 152 Kefeuksessa

Aloittaja Nurinniska Observatory, 02.10.2011, 17:56:47

« edellinen - seuraava »

Timpe

Lainaus käyttäjältä: PetriKe - 25.11.2011, 17:24:49
Vihdoin sain (jaksoin) kuvattua vähän lisää ruutuja tähän aikas himmeään tuhnuun. Dataa nyt kasassa 5,5 tuntia ja vielä kuvaan lisää, kun sää ja kuu sallii....

Nämä himmeät tuhnut ovat hyvinkin tähtikuvauksen suola ja varsinkin silloin, kun kohde saadaan näin hyvin esille kuin Petrillä (ja ketjun aloittaneella Nurinniskalla) :cool:
Kuvassa on nätit sävyt tähdissä ja kuva on muutenkin kauttaaltaan "luonnonkaunis" esitys aiheesta. (Psst... ihmettelin isosta kuvastasi, miksi RC:ssä on tupla-diffraktiopiikit kirkkaimmassa tähdessä, joten kerrotko mikä hämäkin seitti siellä apupeilinpitimessäsi menee?)
- Timo Inkinen

Mika Luostarinen

Lainaus käyttäjältä: Nurinniska Observatory - 02.10.2011, 17:56:47
Täällä porukka uploadaa kuvia minkä ehtii! En aio olla pekkaa pahempi, joten tässä viime yön saldo. Kyseessä on tuntematon ja vähän kuvattu heijastussumu Kefeuksen pohjoisosissa. Ajattelin aluksi, että tämä kohde tarvitsee hemmetinmoisen määrän valoa, mutta käsitellessä yllätyin kuinka helpolla sen sai esiin. Mikään aivan valtavan himmeä tämä siis ei ole, varsinkaan sumun kirkkain osa joka näkyy selvästi jo raakakuvissa. Tätä kohdetta voisi kannattaa kokeilla myös kapeakaistalla, koska ainakin H-alfan kajoa tuossa pilvessä on jonkin verran.


Tekniset tiedot: N200/1200 + Baader MPCC, modattu EOS 1000D, 40x10 minuuttia, ISO 400.

Monikaan tähtikartta ei tunne tätä kohdetta, joten tässä koordinaatit sumun kirkkaimmalle osalle: RA 22h13m24.545s, DE +70°15'05.12". Himmeä osa lähtee kohti pohjoista ja on n. asteen pituinen enemmän kuin asteen. Ei mahdu setuppini näkökenttään joka on n. 1 aste.

Komea tuprahdus !


-M

naavis

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 25.11.2011, 20:49:13
(Psst... ihmettelin isosta kuvastasi, miksi RC:ssä on tupla-diffraktiopiikit kirkkaimmassa tähdessä, joten kerrotko mikä hämäkin seitti siellä apupeilinpitimessäsi menee?)


Olisikohan kameraa käännetty osavalotusten välillä?

J-P

No huh, mieletöntä jälkeä molemmilla, Terolla ja Petrillä. Tämä postaus on mennyt ohi silmieni jostain syystä.
No, sitä mukavampi se oli nyt huomata! Kateeksi käy, tuota kohdetta ei valosaasteen alta oikein kuvata, kuten e montaa muutakaan heijatussumua, puhumattakaan pimeistä sumuista.

PetriKe

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 25.11.2011, 20:49:13
Kuvassa on nätit sävyt tähdissä ja kuva on muutenkin kauttaaltaan "luonnonkaunis" esitys aiheesta. (Psst... ihmettelin isosta kuvastasi, miksi RC:ssä on tupla-diffraktiopiikit kirkkaimmassa tähdessä, joten kerrotko mikä hämäkin seitti siellä apupeilinpitimessäsi menee?)


Puolet kuvista on otettu meridiaanin itä ja puolet länsipuolelta. Jalustan meridian flipin jälkeen ei kamera näköjään pyörähdä ihan tarkkaan 180 astetta. Voi johtua (tai siis johtuu) monesta syystä. En lähtenyt sitä kuvankäsitelylläkään poistamaan, kun ei ole vielä ihan lopullinen versio.

Haastava kohde kaiken kaikkiaan. Valosaaste jyllää täälläkin, mutta kohde on onneksi korkealla ja kuvaamista voi vielä jatkaa länsitaivaaltakin. Kiitos kaikille myönteisistä kommenteista.
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

DarkSide

Jo ennen lopullista versiota täytyy kyllä ihailla tuota Kehusmaan tekemää kuvaa  :shocked: Ehdottomasti parasta LRGB-antia foorumilla.
Kuvassa on kaikki kohdallaan (en välitä tuosta diffractio-dubletista) tähtien värejä, taustan sävyä ym. katsellessa. Kohde on myös todella haastava ja molemmat kuvaajat
saaneet hyvin esille tärkeimmän.

Onnittelut Petrille jo tässä vaiheessa huippukuvasta. Hienoa, että Suomestakin löytyy näitä kansainvälisen tason kuvaajia J-P:n lisäksi. Onneksi muitakin jo tulossa  :grin:


Nurinniska Observatory

Komea on Petrin kuva!
Tero Hirvikoski, pääobservaattori
Nurinniskan observatorio
Verttuu, Kankaanpää
http://www.astrobin.com/users/Nurinniska/

PetriKe

Sain kuvattua tähän 4 tuntia lisävaloa 26. marraskuuta. Tässä hätäinen kuvankäsittely. Nyt kasassa 9,5 tuntia valoa.



Taustasta alkaa irtoamaan hentoa punaista sumua, joka on todella himmeää kamaa.
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

pnuu

Panu Lahtinen
"You haven't really been anywhere until you've got back home",
Twoflower in "The Light Fantastic"

Murtsi

Hienon näköistä höttöä  :cool:

Ari Haavisto

Rebel 600S (Newton 600mm F4)
SW 400P Flextube Synscan GOTO (400/1800mm)
SW300P & NEQ6 Pro
Celestron C8, RET45
ASI183MM

Pierro Astro ADC-korjain
Televue Powermate 2.5x, 4x ja 5x, APM 2,7x & 1,5x comacorrecting barlow
Starlight Xpress suodinpyörä 7x1 1/4"

DarkSide

Aivan huikeaa jälkeä Petri  :shocked: :shocked:
Vetää mykäksi jälleen...

PetriKe

Kiitos paljon palautteesta! Jätän nyt tämän kohteen hautumaan ja siirryn seuraavan kohteen kimppuun.
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

J-P

Upeaa Petri.
harvoin kuvattu, vaikea kohde. En ole aiemmin huomannut tuossa "madon suun" vieressä olevaa kaarimaista heijastussumua.

Jussi Koponen

Erittäin majesteettisia on molempien kuvat!

Eniten ihmetyttää, että kuinka samantasoiset nämä kuvat ovatkaan Nurniskalla ja Petrillä, vaikka Nurniskalla on halpis järkkäri ja halpisputki ollut näissäkin kuvissa. Tällaiset esimerkit antaa hyvää osviittaa meille nuoremmille, vielä aloitteleville kuvaajille, että mitä onkaan mahdollista saada aikaan tuiki tavallisilla, ja huokean hintaisilla laitteistoilla.