Konusmotor 130/1000

Aloittaja Ganymedes, 28.02.2007, 13:25:35

« edellinen - seuraava »

Ganymedes

Löysin tämmösen peilikaukoputken Villenkellosta. Onko tämä tarkoitettu avaruuden kuvaamiseen vai sopisiko ko. putki aloittelijalle, joka haluaisi ensin tutkia avaruutta ja sitten, kun aika on hyvä voisi alkaa harjoitella tuota kuvausta? Jos jollain on kokemusta putkesta, voisi kertoa mitä mieltä itse on siitä. Mitä mieltä te olette tästä putkesta? Onko kannattava hankinta vai menevätkö rahat hukkaan?

VK: "Laadukas peiliputki jolla näet syvemmälle avaruuteen. Tukeva EQ jalusta, jossa seurantamoottori. Vakiona myös elektroninen hienosäätö, auttaa saamaan kuvan teräväksi ja hyvä apu valokuvauksessa. Okulaarit plössl 10mm ja 17mm. Etsintähtäin on punapiste. Software cd- ohjelma tietokoneelle. Kantolaukku kaukoputkelle, jolla siirrät putkesi helposti paikasta toiseen. Hinta 275€"

TuRe

Olen huomannut tuon kuvan VK:n netissä ja se kyllä kuvaa ihan toista putkea kuin 130/1000. Kysymäsi putki on paljon ohuempi ja pidempi, kuin tuon kuvan putki suhteessa jalustaan.
Jos asut valosaasteettomalla alueella, niin saattaa tuolla putkella näkyäkin jotain. Mitä tuolla avaruuden kuvaamisella tarkoitat. No ainakin Kuuta ja planeettoja voit kuvata ja ehkä kirkkaampia "avaruuden" kohteitakin. Paljon parempi olisi 200/1000, mutta se on jo toista hintaluokkaa jalustoineen. Vähään aikaan ei tarvitsisi ajatella putken vaihtoa. Väliin mahtuu vielä 150/750, joka olis parempi kuvausputki, kuin tuo mainitsemasi. Nämä ovat vaikeita asioita päättää "hinnan , laadun ja kukkaron" välillä. 
Tuomo Repo

diesel

Mitäköhän toi Ture höpäjää.

Kuva on oikea ja täällä Konuksen kotisivuilla lisätietoja http://www.konus.com/prodotti.php?id_c=15&id_p=393

Oscuro

Kyllä tuo minustakin aika lyhyeltä näyttää, jos kerta polttoväli on tuo 1000mm.
Fakta on vain jähmeä mielipide.

Tikkis

Lainaus käyttäjältä: OH90 - 01.03.2007, 20:19:12
Kyllä tuo minustakin aika lyhyeltä näyttää, jos kerta polttoväli on tuo 1000mm.
Kyseessä lienee tarkentimen yhteyteen rakennetulla kiinteällä Barlowilla varustettu putki. Tällaisia on ollut markkinoilla silloin tällöin. Putken alkuperäinen "oikea" polttoväli on esimerkiksi 500 mm, mutta Barlow kasvattaa sen kaksinkertaiseksi. Tämä selittäisi putken lyhyen fyysyisen koon suhteessa sen ilmoitettuun polttoväliin.

Tikkis

risto1

Olisko kenties katadioptrinen,Siinähän on sekaisin linssejä ja peilejä
Risto

Tikkis

Lainaus käyttäjältä: risto1 - 01.03.2007, 23:25:24
Olisko kenties katadioptrinen,Siinähän on sekaisin linssejä ja peilejä
Risto

Tarkentimen paikka kertoo sen olevan Newton-peiliputki.

Tikkis

Meade-mad

Lainaus käyttäjältä: Tikkis - 02.03.2007, 07:55:36
Tarkentimen paikka kertoo sen olevan Newton-peiliputki.

Tikkis

Ei kerro koko totuutta. Newtonkin voi olla katadioptrinen. Yleensä näiden viritelmien kokonaislaatu on varsin kyseenalainen. Pääpeili on pallo ja sen kuvausvirheita on koitettu kompensoida kiinteällä pidennyslinssillä. Linssi ei ole edes akromaatti vaan pelkästään pala lasia. Tämä tuo lisää kuvausvirheitä. Lopputulos on mekaanisesti lyhyt putki, jossa on kaikiien putkityyppien ongelmat mutta ei niiden etuja.

Unohda ko. viritelmä.

jk

Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

TuRe

Vertasin näkymää normaaliin Newtoniin ja siinä meni mittasuhteet sekaisin. Hyvä kun kerroitte "motorin" erilaisesta rakenteesta.
Tuomo
Tuomo Repo

diesel


Toni

Tuohan näyttää yllättävän samanlaiselta kuin surullisen kuuluisa RET-50. Siinäkin on pohjalla pallopeili, etuosassa ohut korjauslasi, 45 asteen kulmassa apupeili ja fokusointilaitteeseen liitetty huonolaatuinen barlow. Jos tarkoituksena on hankkia lyhytputkinen havaintolaite, kannattaa katsella Cassegraineja ja Maksutoveja, mutta unohtaa tämän Konusmotorin tyyppiset sekasikiöt. Ja aloittelijalle ekvatoriaalinen jalusta aiheuttaa turhaa päänvaivaa, jos ei välttämättä halua keskittyä tähtivalokuvaukseen. Harvoin tarvitsee niin isoja suurennuksia, että kohteen pitäminen näkökentässä tuottaisi ongelmia.
T. Veikkolainen, Järvenpää
Ursan havaintokeskus Tähtikallio, Syvä taivas - ja Aurinko-harrastusryhmät

"Toisinaan, milloin Venus yksinään hallitsee noin 45 astetta horisontin yläpuolella, se säteilee niin voimakkaasti, että melkein voi lukea sen valossa ja esineistä, joihin se sattuu, jää huomattava varjo."
- Afrikka-kirja (A. Gallen-Kallela, 1931)

risto1

Ret 50- (katadioptrinen newton), on aikalailla saman näköinen


Risto

diesel

Eiköhän optiikka ole huomattavasti mennyt eteenpäin tosta RET ajasta.

En nyt usko, että Konus toisi markkinoille mitään huonoa putkea, mitä olen Konuksilla katsonut niin optiikka on ollut aikas hyvää hintaansa nähden.

Meade-mad

Edessä ei ole korjauslasia vaan lasi-ikkuna, "korjaus" tehdään tarkennuslaitteessa olevalla linssillä. Kannattaa pysyä kaukana ko. rakenteesta.

Kunnon korjauslasi on vasta schmidt-newtoneissa. Tämä ei todellakaan ole sellainen.

Optiikka ei ole edistynyt juurikaan 1700-luvun jälkeen (tai 1930-luvun, riipuskelee siitä miten haluaa asioita katsella). Materiaaliteknologia on sen sijaan himpun verran edistynyt. Lasilaatuja on nyt enemmän.

jk

Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

PETK

Hei!
Osta Bresser Messier 130 / 1000 samasta putiikista. Oli ainakin viime joulun alla saman hintainen.
T: Pekka
Pekka Kokko