APM-telescopes

Aloittaja Tane, 01.10.2011, 02:52:34

« edellinen - seuraava »

Tane

 Nopeaakin palvelua toki astrotarvikkeita haluava saa.Tilasin Saksasta APM-telescopelta toissa kesänä objektiivin,maksoin pankkikortilla ja tuote oli puolessatoista viikossa perillä.Nyt tilasin Celestron -Cassegrainin ja se saapui viikossa.Maksoin pankkisiirtona ja ylihuomenna Markus Ludes ilmoitti rahojen tulleen.Valmiiksi pakattu putki oli laitettu matkaan.Lisäksi Markus Ludes selvitteli omia näkemyksiään että mitä mieltä oli lähinnä optisesta laadusta.
Celestron C14,

MarttiM

Minullakin on hyvä kokemus APM-telescopesta. Taannoin hankin sieltä Brandonin okulaarin ja liike piti hyvin kiinni sovitusta neljän viikon toimitusajasta. Nyt odottelen tilaamaani TMB:n monosentristä okulaaria. Sen pitäisi tulla elokuussa.

MarttiM

#2
Yleensä APM-Telescopesta tilaamani tuoteet ovat tulleet perille kuudessa tai seitsemässä vuorokaudessa. Viime viikon torstaina iltapäivällä (20.2.) viiden maissa tilaamani TMB Barlow lähti matkaan Saksasta perjantaiaamuna ja tuli kotiovelleni tiistaina 25.2. aamupäivällä klo 10. Uusi nopeusennätys näki päivän valon.
Akromaattiset refraktorit 101 mm f/16 ja 80 mm f/15

Tane

 Kyllä siellä homma pelaa... Thomas Back suunnitteli linssit ja okut ja Ludes toimii edelleen kauppapuolella. Nyt on alkaneet valmistamaan (ilmeisesti idässä)ja myymään uudelleen TMB orthoja. Hinnat on laaduntae, 470 euroa kappale mutta esimerkiksi Robticsilta Hollannista saa jotain ylijäämä 4mm orthoa  295 eurolla. Olen tyytynyt vielä noihin halpis japanilaisiin...APM myy myös vähän halvempaa kuudentuuman kaksi elementtistä ED putkea neljällä tonnilla. Pelkkä linssi maksaa erikseen ostettuna kaksi tonnia. Halpa kun vertaa heidän Tripletlinssejään...Kyllä kuudentuuman ED voittaa Skywatcherin viisituumaisen (120/900) helposti. Cloudy Nightissä on vertailleet ja häviää kuvan terävyydessä hieman AP:n  kolmelasiselle.
Celestron C14,

MarttiM

Tane varmaankin tarkoittaa TMB:n monosentrisiä okulaareja. Ne valmistetaan Berliinissä ja niissä käytetään - samoin kuin TMB:n Barlowin putkessa - arvokasta Schottin lasia. Hinta on tosiaan 470 euroa kappale, mutta olen saanut useiden ostojen jälkeen huomattavia alennuksia, jolloin kappalehinta on... No, sanotaanpa, että alle 470 euroa. Markus Ludekselta saa kysyttäessä opastusta ja itsekin olen ihmetellyt siellä tarjouksessa olevan apokromaattisen linssikaukoputken suhteellisen alhaista hintaa.
Akromaattiset refraktorit 101 mm f/16 ja 80 mm f/15

MarttiM

APM-Telescopessa on tänään jäljellä viime kesän valmistuserästä monosentrisiä okulaareja seuraavasti: 4mm ja 7 mm kumpaakin yksi kappale; 9 mm ja 16 mm kumpaakin 5 kappaletta sekä Barloweja 12 kpl. Markus Ludeksen mukaan korkean hinnan (jota ainakin Amerikassa on moitittu) yksi syy on, että okulaarit (ja TMB Barlow) valmistetaan Saksassa. Jos ne tehtäisiin Kiinassa tai Taiwanissa, hinta olisi huomattavasti halvempi - paino sanalla huomattavasti. Mitään takeita ei ole siitä, että tulevaisuudessa valmistettaisiin mainittuja okulaareja. Näin ollen sekin mahdollisuus on olemassa, että vuoden 2013 valmistuserä jää kaikkien aikojen viimeiseksi.
Akromaattiset refraktorit 101 mm f/16 ja 80 mm f/15

Tane

 Monosetrisiä tarkoitin. Robticsin "halvat" 4 milliset on ihan aitoja, mutta niitä jo aiemmin tehtyjä, alkuperäisiä. Minulla on vain University Opticsin ja Baaderin orthoja. Sanovat ne jotka on katsoneet kaikkia että TMB monosentrisissä tausta vaikuttaa tummemmalta, kontrasti parempi...Mutta jatkan tuolla okulaaripuolella. Tämä on kauppaosastoa ja sen puolen kokemuksista.
Celestron C14,

Tane

#7
 Olen tuolta ostanut pari apo linssiä. Ihan kelvollisia. Mutta nyt kiinnittyi huomio heidän hinnan nostoihinsa. On aivan suhteetonta. ED 152 doublet linssi nostettiin 1990 eurosta 2590 euroon. Ja samaa rataa kaikki muu, enemmänkin vielä valmiilla putkilla. Tuo ED 152 piti olla silta kalliisiin LZOS linsseihin. Ei ole enää, eikä sen värikorjaus ole ihmeellinen, olen silmilläni saanut todeta. Nyt on tonni reilusti liikaa hintaa. No se maksaa tehdä niitä linssejä, mutta rajansa tulee asiakkaille. Ne kääntää selkänsä. Ruohohan on jo selvästi vihreämpää Istar Opticsin puolella. Visuaali tarkkailija saa sieltä tarvitsemaansa alle puolella APM:n hintojen.

Päivitys: Toukokuussa linssin hinta pudotettiin sentään alle 1900 euron. On vähän kuin sesonkiluonteista. Katsotaan kun havaintokausi talvella kunnolla alkaa joko ale taas loppuu...Ihmeellistä on kaupankäynnin maailma, seitsemän sadan euron hintahaitari...Linssit on testattu ja ovat laadultaan vähimmäisvaatimusten mukaisia.
Celestron C14,

Tane

#8
 Vähänhän meitä on jotka ovat täältä jotain tilanneet. Ville ja TS vetää. Kuitenkin arvo-optiikan suhteen, kun nykyisin on suuri tarjonta ja pienet vivahde erot niin monikaan noista suosikkimyyjistä ei pysty tarjoamaan tarvittavaa asiantuntemusta. Voi itseopiskella tietysti optiikan saloja ja vanhana kaihisilmäisenä jo olisi tarpeeksi tietoa tai parempi jos ystäväpiiri sattuu sisältämään optiikkagurun...
Ei kylläkään ole helppoa tietä mutta ei tuota APM:ää pahasti ole arvosteltu ulkomailla. Ja muutakin osataan myydä kuin LZOS apoja.
Celestron C14,

Tane

 Joskus jotain optiikkaa tilaan tuolta. Kolmesti olen kaikkiaan asioinut. Nyt oli sen aika. Muistivat puhelinnumeroni vuosien takaa, laittoivat sen paketin kylkeen ilman eri pyyntöä ja DPD soitti vartin ennen toimittamista, että sain kertoa ovikoodin.
Neljässä arkipäivässä tuli Saksasta.
Celestron C14,

Timpe

Tilasin isot kiikarit ja niille haarukkajalustan + punapiste-etsimen APM-Telescopen tarjouslaarista. Tuolla oli esittelykäytöstä vapautunut 100mm SD Apo 100 kiikaripaketti, johon pyysin vaihtamaan 18 mm okulaariparin. Haarukkajalustaa ei ollut sillä hetkellä varastossa, joten he myivät tilalle varastosta kalliimman encoder-haarukan (650€ vs. 895€) samaan loppuhintaan. Punapiste-etsin oli myös second-hand puolelta, joten loppuhinta uudenveroisista roippeista oli minusta ihan kohdallaan. Tuosta syntyi siis hyvällä kuvalaadulla ja tukevalla haarukalla varustetut 30.5x100 jättikiikarit (uusi vastaava paketti tuolla encoder-haarukalla maksaisi 4 092 €  eli alennus oli nyt -603 € ~ -14,7%).
Tuosta firmasta jäi hyvin positiivinen vaikutelma: https://www.apm-telescopes.de/index.php
- Timo Inkinen

einari

Onkos Markus Ludes edelleen siellä ?

Vuonna 2007 ostin sieltä erinomaisen Coronado PST-yksilön.
Ludes kirjoitti silloin:
"I am working with years of experience in my head. If I look at clear blue
sunny day through a PST and have in a second a great sharp ontrasty image
with almost black background, then I know already I am looking through a
very good pst. Normal PST need a seocnd or third view to see surface
details."
___
Tapio

Timpe

Ei tarkempaa tietoa, sillä sain palvelua Angelika Katharina Jakobs:lta ja Michael Conrad:lta.
- Timo Inkinen

mistral

Tuohan on unelma kiikari! 45 asteen katselukulma toimii hyvin luonnossakin. 10mm okulaareillakin kestää katsella päivällä, vähän tummempi kuva kuin normiokulaareilla mutta resoluutio varmaan veitsenterävä.
Omat kokemukset jumbokiikarista (80mm/45 astetta) on sinänsä hyvät, matkalla vaan ei tahdo löytyä paikkoja josta olisi hyvä näköala. Kaksi kertaa olen kuskannut vaimoa Jyväskylään ja samalla ottanut jumbon mukaan, mutta kummallakaan ei ole löytynyt sellaista vuorta josta katsella :embarrassed: No ehkä tänä kesänä onnistuu.

Timpe

Joo, onhan se sellainen...  :azn:
Olen näet puntaroinut pidemmän aikaa jonkinlaisen isomman tähtikiikarin hankintaa ja kun tuo binoviewer-kokeiluni meni mönkään omien silmieni hajataittoisuuden (:shocked:) tjsp. takia, niin kiinnostus tuollaiseen isompaan kiikariin iski päälle. Alkuun oli tarkoitus hankkia 16x70 tjsp. hyvälaatuisena mallina ja ajattelin ostavani nämä tarjouskiikarit itselleni mm. CN juttujen perusteella. Sitten ajattelin tuota Fujinonin lyhyttä 12,5mm katseluetäisyyttä omassa käytössäni ja sanoin Ei kiitos! noille.  :undecided:

Jatkoin kumminkin CN:n keskusteluiden lukemista ja tämä APM 150mm malli toi noiden APM-kiikareiden edut esille (lisää täällä) ja eksyin tuon lukemisen jatkoksi APM:n sivuille tutkimaan noiden "APM bino-teleskooppien" valikoimaa. Sitten mopo lähti hiukan keulimaan ja tulin tilanneeksi hetki sitten myymäni TS 102 ED F/11 linssiputken tilalle 2 x 100 SD APO F/5.5 binot. Eikös tuossa ole tarpeeksi perusteluja, kun kotoa löytyi valmiiksi tuolle jättikiikarille sopivan järeä Gitzo G1410 kolmijalka ja ylimääräisiä okulaaripareja (25mm ja 40mm) tuon Baader MaxBright II binoviewer seikkailuni jälkeen. Tuo APM 100 mm kiikari oli minulle vain sellainen "Match made in heaven!" -tapaus, jossa irralliset palaset loksahtivat paikalleen... :grin:

Ai niin, noissa 100 mm binoissa on kokoa niin paljon, ettei niitä viitsi siirtää omaa havaintosuojaa pidemmalle pl. täsmänä tehtävät havaintoreissut kaupungin ulkopuolelle pimeään havaintopaikkaan esim. jonkin komeetan tai muun syyn takia.
- Timo Inkinen