DS-tapaaminen 23.-25.9.2011 Artjärvellä

Aloittaja Celest1al Sphere, 28.07.2011, 15:56:42

« edellinen - seuraava »

Celest1al Sphere

DS-jaoston perinteinen Syvä taivas -tapaaminen järjestetään tänä vuonna jo 19. kerran. Tapahtuman ajankohta on 23.-25.9.2011. Tapahtumapaikka on jo tutuksi tullut Tähtikallion havaintokeskus Artjärvellä.

Ohjelmassa on luvassa jälleen perinteisiä ohjelmanumeroita, kuten tietokilpailu, havaintokatsaus sekä jaostolaisten esitelmiä. Lisäksi tapaamisessa on mahdollista päästä katselemaan tähtiä Pohjoismaiden suurimmalla harrastajakaukoputkella! Kyseessä on tietysti Astrofox -niminen tähtitykki, jonka pääpeilillä on läpimittaa 91 cm!

Tähtikallio on hyväksi havaittu havaintopaikka, jossa taivas on varsin pimeä. Parhaimmillaan Tähtikalliolla on DS-tapaamisissa mitattu yli 21:n SQM -lukemia!

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse. Katso alustava ohjelmarunka ja ilmoittautumisohjeet täältä: http://ursa.fi/ursa/jaostot/deepsky/DS2011.html

Siispä nyt kaikki syvästä taivaasta kiinnostuneet ilmoittautumaan! Kaikki tapahtuman aihepiiristä kiinnostuneet harrastajat ovat tervetulleita mukaan tapahtumaan kokemustasosta riippumatta!

Terveisin,

Juha Ojanperä

Jutte

DS-tapaamisessa tuntui olevan hyvä meininki ja ainakin la-su yö oli suht selkeää. Millaisia havaintoja/kuvia saitte?
J-P
J-P Teitto

tomppa

Todella mukava viikonloppu! Lauantaiyönä oli selkeää ja katsoin Astrofoxilla mm. M101 ja sen supernovaa, M27, M15, Pegasuksen kääpiögalaksia ja Andromedan galaksia. Meadella katsoin Jupiteria ja M51:tä. Lisäksi tuli katsottua mm. Jyri Lehtisen 10 cm f/2.8 linssiputkella harsosumua ja meropesumua. Hauska juttu oli myös kun projisoimme Jupiteria 12 tuuman newtonilla, syrjäsilmällä näkyivät pilvivyöt!  :rotfl:

Kiitos kaikille osanottajille!

Jorma Koski

Jorma Koski "Respondeo veritatem profunda"
Twitter
Facebook

Celest1al Sphere

#4
Moi,

Syvä taivas -tapaaminen onnistui todellakin yli odotusten, kun sääkin oli suosiollinen toisena yönä! Kävijöitä oli tosiaan noin 30, ja tapaamisessa saimme kuulla useita mielenkiintoisia luentoja, mm. Arto Oksasen esitelmän supernovista ja gammapurkauksista. Toisen yön aikana tehtiin myös jonkinlaista tähtiharrastushistoriaa (ainakin Pohjoismaiden mittakaavassa) kun havaitsimme porukalla Pease 1 -nimistä planetaarista sumua, joka sijaitsee pallomaisessa joukossa Messier 15. Kyseistä kohdetta ei liene kukaan aikaisemmin havainnut Pohjoismaissa!  :cheesy:

Raapustelin tapaamisesta pienen havaintokertomuksen lontoon kielellä blogiini:http://celest1alsphere.wordpress.com/2011/09/26/the-deep-sky-meeting-23-25-9-2011/

Raportista on tulossa myös suomenkielinen versio myöhemmin.

Kiitokset kaikille ikimuistoisesta DS-tapaamisesta, oli todella kivaa!  :grin:


DS-tapaamisen yhteiskuva, © Jari-Pekka Savojoki

EDIT: blogikirjoitus lisätty jaostoblogiin: http://www.ursa.fi/blogit/jaostot/

/Juha

Vesa Kankare

Lainaus käyttäjältä: Jutte - 25.09.2011, 18:32:16
DS-tapaamisessa tuntui olevan hyvä meininki ja ainakin la-su yö oli suht selkeää. Millaisia havaintoja/kuvia saitte?
J-P
Tämän kuvan luminanssi on DS-meetistä, värit Aktiivien tapaamisesta ja Ha kotoa käsin. Kuva löytyy toisesta ketjusta:

http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=122.msg81906#msg81906
Vesku
www.vkastronomy.com