Tulipallotyöryhmä?

Aloittaja pnuu, 06.04.2011, 18:16:53

« edellinen - seuraava »

Riqis

Kiitos paljon Jarmolle ja Kaizulle oivista täydennyksistä. Kannattaa tosiaan huomata nämä seikat:

Lainaus käyttäjältä: Kaizu - 16.04.2011, 00:21:38Kamera-aseman pystyttäminen ei sinänsä ole kovin hankalaa mutta siitä on hyötyä vasta kun kuvat puretaan. Sitä hommaa pitäisi jaksaa tehdä säännöllisesti ja mieluusti useammin kuin kerran vuodessa. Sama syy rajoittaa kamera-aseman sijoittamista vaikeapääsyiseen paikkaan vaikka se havaintojen kannalta muutoin olisikin hyvä.

Eli olennaisinta ei siis ole saada jostain muutamaa sataa euroa riittävän hyvän kameralaitteiston ostoon (olettaen että entuudestaan on esim. sopiva tietokone ja havaintopaikka), vaan motivaatio datan purkuun ja seurannan jatkamiseen.

Lainaus käyttäjältä: Jarmo Moilanen - 16.04.2011, 10:02:02
Siksi uusia asemia kaivataisiin kipeimmin länsirannikolle ja itärajalle, mutta myös pohjoiseen. Silloin olisi hiukan parempi todennäköisyys sille että tulipallosta saadaan eri suunnista kuvaa ja että edes joku kamera sattuu pilvettömän taivaan alle.

Eli tullaan takaisin tähän miksi esimerkiksi Vaasan seutu, Porin seutu, edellä mainittu Artjärvi ja vaikka Kotka ja melkein mikä tahansa paikka Lapista olisivat parhaita mahdollisia uusien jäsenten ja kamera-asemien sijainteja.

Edellä esittelyviestin ekassa luonnoksessa sanoin, että pääkaupunkiseutu on verraten hyvin katettu. Mutta oikeasti sielläkin voisi täydentää laittamalla superlaajakulmakameran katsomaan etelään. Nykyiset pääkaupunkiseudun useat kamerat on käytännössä kaikki suunnattu Suomen sisämaata kohti - jossa pudottajat päätyvät maa-alueelle. 

Vielä parempi olisi laittaa etelään katsova superlaajakulma Lahden seudulle, jolloin se valvoisi Suomenlahden ja Viron lisäksi myös pääkaupunkiseudun yllä näkyviä tulipalloja. Suomenlahteen tai muualle Itämereen menevät pudottajathan menetetään, mutta yhtä kaikki tiedotuksen kannalta ne ovat silti kiinnostavia.

Hyvä esimerkki oli nyt viimeksi nähty Suomenlahden tulipallo. Siitä ei saatu yhtään kuvaa pääkaupunkiseudun kameroilta, vaan ainoa kuva piti kaivaa Pieksämäeltä asti Timo Kantolan asemalta.
Marko Pekkola / www.avaruus.fi