Revontulien kuvauspaikkoja eteläisellä Pirkanmaalla

Aloittaja tom eklund, 13.01.2011, 23:26:24

« edellinen - seuraava »

tom eklund

Moikka,

Asun Akaassa ja kyselisin tosiaan onko porukalla tiedossa hyviä revontulien kuvauspaikkoja tässä esim. 30 km säteellä tai miksei kauempanakin? Kaikista mieluisimipia paikkoja olisivat järvenrannat, josta hyvä ja mahdollisimman valosaasteeton näkymä pohjoiseen, länteen ja itään. Toisena vaihtoehtona ovat riittävän suuret hakkuuaukeat tai muut aukeat metsäpläntit. Muutama "siemenpuu" siellä täällä ei välttämättä ainakaan pahenna noita aukeita. Jos paikan päälle tai ainakin lähelle pääsisi autolla, se olisi suuri plussa.

Itse olen tässä vuosien mittaan ajellut pitkin lähiseutua autolla ja erityisesti polkupyörällä etsien noita hyviä järvenranta mestoja, mutta jokseenkin huonolla menestyksellä. Täällä Akaassa en ole löytänyt oikeastaan muita paikkoja kuin Toijalan sataman, jossa nykyään alkaa olla ehkä liian paljon valoa, erityisesti rannalla. Toinen äkkilähtö paikka on Viiala -Toijala tien varressa oleva Luttusen uimaranta. Konhon liittymä ja moottoritie on siinä aika lähellä idän puolella ja horisontissa näkyy, tosin aika kaukana, 3-4 linkkimastoa sekä Lempäälän valoja, mutta muutoin näkymä on kohtuullinen.

Urjalassa Uurtaan järven lounaisrannalla voisi olla kohtuullinen ja suht pimeä paikka, mutta sielläkin pönöttää horisontissa linkkimasto sekä yksi maatalo vastarannalla eivätkä näkymät länteen ole kovin aukeat. Paikka muuten voisi olla hyvinkin rauhallinen ja suht pimeä.