Apupeilin ruuveistä siis kyse? Ne olivat toisaankin nylppäytyneet ura-päistään kehnoon kuntoon, mutta saa niitä silti hipaistua kun ruuvimeisseli on hyvälaatuinen ja juuri oikean kokoinen tuolle ruuville. Mutta jos ajattelit vaihtaa nuo, niin lue eteenpäin...
Ruuvien vaihto vie tosiaankin kollimoinnin ihan keturalleen, mutta jos siihen päädyt harkinnan jälkeen, niin onpahan koko kesä aikaa tehdä päiväkollimointia pelkillä peiliheijastuksilla putkeen edestä päin katsomalla.

Käytännössä homme menee siten, että irroitat yhden ruuvin kerrallaan ja kierrät vaihdokin sen tilalle suunnilleen samaan kireyteen mitä alkuperäisessä ruuvissakin oli. Tällöin apupeilin kollimointi menee edes lähelle sitä hyvää kollimointia. Sitten teet vaihdon ruuville #2 ja #3 samaan tapaan yksi kerrallaan.
Jos käytössäsi on laser, niin sen voisi asetella paikalleen tarkentimeen operaation alussa (heijastus takaisin keskelle laserin lähtöaukkoa) ja pitää siinä lukittuna tarkentimeen. Olisipa sitten näkyvissä jokin referenssi, mihin pisteeseen lasersäteen tulisi asettua ruuvien asetuttua paikalleen täyskireyteen apupeilin takana. Tämä yhden säteen lasertarkkuus toisi sitten kollimoinnin sinne 70% tienoolle oikeasta. Tuota parempaan 70% -> 95% tarkkuuskollimointiin pääset sitten niillä peiliheijastuksilla putken edestä putkeen katsomalla (paperissa reikä + ristikko reiän läpi + uteliaat naapurit/perheväki ihmettelemässä, mikä on miehen pään sekoittanut kun tuijottaa silmien edessä olevaan paperiin

). Pääpeiliin ei pidä koskea, koska sen säätämisen kautta menet tosiaankin sinne -10 tilanteeseen. Noita peiliheijastuksia putken edestä katsoen kannattaa tsekata jo ennen ruuvien irroittelua muistin virkistämiseksi. Jos yritit käännellä rispautuneita ruuveja yöpimeällä, niin on todennäköistä että lähtötilanne on jo heikompi kuin silloin Hauholta lähtiessä (säätövara tuossa oli vain pieni hipaisu). Nyt siis pitää vain opetella pääsemään samaan tilanteeseen kuin Hauholla.
