Modauksen variaatiot

Aloittaja getty, 07.11.2010, 22:46:22

« edellinen - seuraava »

jaffons

Löytyykö kellään tietoa että miten tuo AA-/bayer matriisi-/pölynravistinfiltteri oikein vaikuttaa kuvanmuodostukseen? Eli jos poistaisi kaikki filtterit ja laittaisi UV/IR cutin linssin eteen? Minkälainen kuva tulisi normaalikuvauksessa taikka astrossa?
Heq5pro, kwiq
WO ZII80/545
450Dmod, tsflat2

naavis

Bayer-matriisihan on jo valmistusvaiheessa tehty kennoon kiinni, sitä ei ilman suurta vaivannäköä saa mitenkään pois. Kennon edessä on myös UV/IR-cut-filtteri, sekä AA-/pölynravistinfiltteri. Ennenvanhaan modaus tehtiin korvaamalla UV/IR-cut-filtteri Baaderin ACF-suotimella, jolloin koko filtteripinkan läpäisy muuttui niin, että infrapuna pysyy edelleen blokattuna, mutta 656 nanometrin aallonpituus vety-alfan kohdalla ei ole niin vaimea. Uudemmissa Canoneissa tuon AA-/pölynravistinfiltterin päästökäyrä on mittausten perusteella juuri sopiva tähtikäyttöön, jolloin vanha UV/IR-cut-filtteri täytyy vain ottaa pois, sitä ei tarvitse korvata millään. Ainoana ongelmana tällöin ilmenee autofokus, joka ei filtteripinkan muuttuneen optisen paksuuden vuoksi välttämättä toimi. Baader tarjoaa vanhan filtterin tilalle kallista BCF-suodinta, joka ei näillä näkymin blokkaa mitään, mutta pitää pinkan optisen paksuuden sopivana. Päästökäyrämittauksia löytyy paljon näistä ketjuista: http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=9425.0 ja http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=7903.msg87136#msg87136

Yökäytössä modattu järkkäri näkee punaisia emissiosumuja paljon paremmin, mutta päiväkäytössä kuvat ovat punertavia. Tästä kuitenkin selviää valkotasapainon säädöllä.