Kirjoittaja Aihe: synscan AZ goto - no link to mount  (Luettu 4672 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ketale

  • Meteoroidi
  • *
  • Viestejä: 3
synscan AZ goto - no link to mount
« : 30-10-2010, 20:01:13 »
Ehtoota ja iso HÖH! Ensimmäisen postini ei pitänyt olla näin nega-voittoinen :realmad:
Amatööri-astronomiurani ei ole vielä edennyt kohmeista kuistia kauemmas kun jo nyt pukkaa isoa ongelmaa:
Tilasin skywatcher 127 putken ed.mainitulla jalalla, koeponnistukset sujuneet ongelmitta kunnes nyt kapula ei saa yhteyttä jalkaan. "No link to mount, standalone mode." Virran saa muuntajasta,edellinen istunto oli toimiva. Koko komeus on seissyt viikon olohuoneen nurkassa. Onkohan vika kapulassa vai itse jalassa???Vai käyttäjässä??? Yhdistelmä on tilattu Ursasta kuukausi sitten, käyttötunteja ehkä 3... :undecided:
Jos joku on törmännyt vastaavaan, voisiko neuvoa.

-Mikko

Poissa Miikka Sikkilä

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 145
    • Ylva Astronomia
Vs: synscan AZ goto - no link to mount
« Vastaus #1 : 30-10-2010, 20:08:40 »
Moikka! SW:n aparaatit eivät ole yhtä tuttuja kuin Celestronit, mutta jokuhan tuon yhteyskatkoksen aiheuttaa. Liikkuuko jalustan moottorit, kun painelet ohjaimen suuntanamiskoista? Mahdollisia vikoja on useita, mutta Ursasta kannatta ihmeessä pyytää apuja! Osaavat varmasti opastaa tarkistamaan, että onko kaikki oikein kytkettynä :)
Miikka Sikkilä - Oulu

Poissa Una

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 138
Vs: synscan AZ goto - no link to mount
« Vastaus #2 : 30-10-2010, 20:12:20 »
Ei tosiaan minullekaan tuttu kapistus, vastaava celikka löytyy. Saako se kapula tuossakin virtansa saman liittimen kautta kuin millä se kommunikoi jalustan kanssa? Olisiko vähän huonosti kiinni jalustan päässä, kokeilitko ottaa liittimen irti ja laittaa takaisin?

http://www.skywatchertelescope.net/swtsupport/Instruction_Manuals/GT020609V3-03.05.pdf Tuolla näkyi olevan sivulla 8 vastaava vikatilanne.

Edit: Lueskelin tuota ohjetta vielä lisää ja siellä luki että virtaa voi syöttää sekä jalustaan että tuon kapulan pohjaan ja se toimii stand-alone moodissa jos virtajohdon liittää kapulan liittimeen.

Poissa Lauri Kangas

  • Taivaanvahti
  • Rinnakkaisuniversumi
  • *****
  • Viestejä: 4561
  • Vostok @ #sirius (IRCNet)
Vs: synscan AZ goto - no link to mount
« Vastaus #3 : 30-10-2010, 20:30:04 »
Voisiko tosiaan virtapiuha olla väärässä paikassa. Senhän kuuluu olla jalustassa eikä kapulassa, kapulan virtaliitin on vain firmiksen päivittämistä varten. No link to mount -ilmoitusta ei oikein voi tulla jos sähköt tulisivat jalustalta, koska silloinhan yhteydenkin jalustaan pitäisi olla kunnossa.

Poissa Pietari

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 422
Vs: synscan AZ goto - no link to mount
« Vastaus #4 : 30-10-2010, 20:45:49 »
Voisiko tosiaan virtapiuha olla väärässä paikassa. Senhän kuuluu olla jalustassa eikä kapulassa, kapulan virtaliitin on vain firmiksen päivittämistä varten. No link to mount -ilmoitusta ei oikein voi tulla jos sähköt tulisivat jalustalta, koska silloinhan yhteydenkin jalustaan pitäisi olla kunnossa.
Multa löytyy sama jalusta ja testasin. Tulee juuri tuo ilmoitus kun laitoin kapulaan virtajohdon.

Poissa ketale

  • Meteoroidi
  • *
  • Viestejä: 3
Vs: synscan AZ goto - no link to mount
« Vastaus #5 : 30-10-2010, 20:46:06 »
Nopeaa toiminta! Kiitos. Tähtitaivaan tiiraajat taitavat heräillä näihin aikoihin  :azn:
Kapula saa virran jalustan kautta. Voi kytkeä suoraan kapulaankin, jolloin toimii nimenomaan standalonena. Mikään ohjaimen nappuloista ei hetkauta jalustaa; yhteyttä ei ole. Olen heilutellut ja tutkaillut liitintä, näyttäisi olevan napakka ja ok. Täytyy lukaista tuon linkin sisältö, iso kiitos tästä.
Noh, kuitin etsintään ja alkuviikosta ursan puheille. Harmittaa tietysti rutosti.

Hyviä löytöjä kaikille,

Mikko

Paikalla VeijoT

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 592
Vs: synscan AZ goto - no link to mount
« Vastaus #6 : 30-10-2010, 21:30:39 »
Minäkin hankin muutama päivä sitten laajakantti objektiiveja varten tuon jalustan käytettynä. Tässä pelaa kapula moitteettomasti, mutta tietokone yhteyttä en onnistunut luomaan sarjakaapelilla. No eipä tällä ollut tarkoituskaan tietokoneen kanssa pelata, kun kapulasta löytyy muistaakseni yli 40000 kohdetta. Eilen kuvasin komeettaa 80mm objektiivilla, hyvin tuntuu pelaavan eikä kuvakenttä kierry havaittavasti, ja on nopea ottaa käyttöön.

Tuolla on teknisiä kuvia muutama jalustan sisältä jos se auttaa ( heh. täytyyhän tämä katsoa mitä se on syönny )

Tässä jalustassa on virtaliitin lukittavissa sillä ruuvilla, se täytyy työntää ihan pohjaan että toimii ja ruuvi sitten kiinni. + 12V on keskinastassa.

http://avaruus.kuvat.fi/Kuvausvalineet/SkyWatcherAZ/index.html

Veijo T

Poissa Pietari

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 422
Vs: synscan AZ goto - no link to mount
« Vastaus #7 : 30-10-2010, 22:16:28 »
Tietokoneelta ohjaaminen pitää tehdä stelariumilla. Itse en ole ainakaan muilla ohjelmilla toimimaan.

Paikalla VeijoT

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 592
Vs: synscan AZ goto - no link to mount
« Vastaus #8 : 31-10-2010, 00:03:39 »
On se vaan kumma, ei toimi Stellarium eikä mikään muukaan tuon jalustan kanssa, ajoin juuri uusimman firmwaren 3.08, sillä testasin että kapulan sarjaliikenne piiri RS232/TTL  Max232 toimii, uusimassa firmwaressa taisi tulla lämpötila- ja jännite näyttö. kapula kyllä toimii ja ohjaa jalustaa, saisihan siihen sitten tietokoneen kautta vaikka autoguiderin, mutta ei juuri pitempiä kuin 2min kuvakentänkiertymisen kautta voi ajaa kuitenkaan.

Heq5 jalustan kapula toimii Stellariumissa, ja Cartes du cielissä, EQ modissa ym, en taida viitsiä kytkeä HEQ5 kapulaa, ja modifioida AZ jalustaa.

Veijo T

PS.
Huomasin juuri että se virtaliitin on minullakin löysällä, täytyypä tinata jalustan virtaliittimen pistoke uudelleen kiinni paremmin ettei pätki.



Poissa ketale

  • Meteoroidi
  • *
  • Viestejä: 3
Vs: synscan AZ goto - no link to mount
« Vastaus #9 : 31-10-2010, 10:29:07 »
Huomenta,
liitinhän se täälläkin oli se syy. Ihan napakka systeemi, mutta napsahduksen jälkeen menee vielä puoli milliä syvemmälle.
Veijolle terveisiä, kuvakavalkaadisi oli jokseenkin kunnioitusta herättävä.

-Mikko

Paikalla VeijoT

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 592
Vs: synscan AZ goto - no link to mount
« Vastaus #10 : 02-11-2010, 15:22:56 »
Huomenta,
liitinhän se täälläkin oli se syy. Ihan napakka systeemi, mutta napsahduksen jälkeen menee vielä puoli milliä syvemmälle.
Veijolle terveisiä, kuvakavalkaadisi oli jokseenkin kunnioitusta herättävä.

-Mikko

No hyvä että löytyi vika sieltä liittimestä, eikä jostain oudosta paikasta.
Paljonhan noita kuvia on, mutta on hieman keskeneräisiä, lieneekö koskaan valmiita.


Tietokone yhteysongelma ratkesi seuraavasti:

-Ohjainkapulaa ei pidä laittaa PC Direct tilaan tässä tapauksessa. PC Direct tila kapulassa on EQMODia varten.
-Asennetaan uusin Ascom.
-Sitten Celestron scope driver.
-Valitaan tähtikartta ohjelmassa NexStar 5i, ( Track mode AltAz ) ( Serial Port Com3 )

Toimii Cartes du Ciel, HNSKY, Stellarium  ( nämä testasin )
Stellariumissa olis hyvä kun saisi vielä lukittua seurannan noihin liikkuviin satelliitteihin.
Synkronointi haluttuun tähteen ja kohteeseen toimii kyllä muuten.

SynScan AZ kapula toimii myös Merlin SupaTrak jalustan kanssa, tähän oli tehty myös Ascom driver. ( Merlin SupaTrak, ja tämä Skywatcher az jalusta on elektroniikaltaan samoja sisältä. )
SupaTrack jalusta on helppo kääntää ekvatorialiseen pystytykseen, jolloin ei tarvitse kuin yhtä akselia ajaa. ( kevyt jalusta lyhyille objektiiveille, ) testaan tätä myöhemmin tuon SkyWatcher AZ goto kapulan kanssa.

Veijo T







Poissa kemilainen

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 175
Vs: synscan AZ goto - no link to mount
« Vastaus #11 : 02-11-2010, 23:54:26 »
Veijo T on oikeassa. Sama ongelma ratkesi kun valitsin valikosta ASCOM. Siinä on muutama vaihtoehto. Valitse omasi. Nimin. Apua saanut. Löytyy läppärin valkosta.

Poissa kemilainen

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 175
Vs: synscan AZ goto - no link to mount
« Vastaus #12 : 03-11-2010, 12:51:52 »
Aikanaan painin HEQ5 Pro-jalustan kanssa. Hankin EQ-mod-palikat ja ohjelman. Ensimmäinen ongelma, ei yhteyttä jalustaan. No, valikosta vaihtoehto ASCOM, ja tietysti se portti missä jalusta on. Johan pelasi pitkään kunnes stop. Epäilin että bitti poikittain. Eipä muuta kuin käsikapula, ohjelmaversio yks ja jotain, ei pelitä. Oli ollut pakkasessa. Villenkellossa tarjouksessa versio 3...ja jotain, eli ensimmäinen joka on ohjelmoitavissa. Ei toimi. No ei muuta kuin piirilevyt ja moottorit syyniin. Tulet tulivat kortille liittimen kautta normaalisti. Onko kylmäjuotuksia, ei. Moottorit toimivat, kyllä. Ei muuta kuin nippuun vaan, ja ihmettelemään. Hammaspyörät ovat messinkiä ja aika hempulin näköisiä. Kannattaa käyttää väri-speytä jolla näkee että hammaskosketus on oikein. Muuten ne ovat nopeasti silivivoo. No, tulet päälle. Toimi versiolla yks, versio 3..., ja läppärillä. Sanokaapa jotakin. Ps. vaseliinit kannattaa vaihtaa jos meinaa käyttää pakkasella.