Ja jos haluaa, kannattaa ladata CHDK-softa laajentamaan kameran eri ominaisuuksia, esim. valotusaikaa. Joillain kameroilla softan avulla valotusaika venyy jopa 34 minuuttiin, mutta tavallisimmin sen saa noin 65 sekuntiin. Itse olen softan ladattuani ja pikkuisen harjoiteltuani saanut jo ihan kelvollisia kuvia.
Pitkien valotusaikojen kanssa kannattaa käyttää seurantaa, kuvasipa putken kautta tai ei. Tähdet tuppaavat viiruilemaan jo 15 s valotusajan jälkeen varsinkin isommilla suurennoksilla.
Pokkareilla saa ihan hyviä kuvia linnunradasta ym. laaja-alaisista kohteista sekä putken kautta esimerkiksi kuusta, niin kuin Lauri mainitsikin, sekä planeetoista. Myös erilaisista haloilmiöistä ja revontulista saa pokkareilla hyviä kuvia.
Vaikka Linnunrataa kuvatessa tarkennus säädetään suoraan äärettömään ja aukko mahdollisimman suureksi. ISO-arvo saa olla n. 800 tai suurempi, riippuu tietysti kamerasta, minkä kokoista ISO-arvoa kestää ennen kuin kohina kasvaa liian suureksi. Näin pienetkin yksityiskohdat tallentuvat paremmin. Tästä viestiketjusta näet, että kyllä pokkarillakin
saa ihan kelpo kuvia vaikka tästä Linnunradasta:
http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=3059.0