Astro Photography Tool

Aloittaja einari, 24.09.2010, 13:54:36

« edellinen - seuraava »

einari

http://www.ideiki.com/astro/

Sivun kartan mukaan ohjelmalla on Suomessakin on 22 ohjelman käyttäjää.
Onko joku tämän foorumin käyttäjistä käyttänyt ja jos on niin niin voiko kertoa onko hintansa arvoinen ?
___
Tapio

extreme

Tuo kartta taitaapi olla kävijälaskuri joka näyttää maa kohtaisesti kävijät (Visitor locations).

-Hannu
Halutaan ostaa putki!

Ex: Sky-Watcher Skymax-102 SynScan AZ GOTO
Canon EOS 1000D

Una

Löysin tän ohjelman tänään ja vaikuttais hyvinkin toimivalta apuvälineeltä. Ainakin tossa uusimmassa beta-versiossa oli aika siistejäkin ominaisuuksia ja tuotekehitys jatkuu. Taidan ainakin ite ostaa tuon kun ei tuo ainakaan kallis ole, alle 13 euroa.

Edit: Tai siis ostinkin sen jo.

naavis

Betatestasin ohjelmaa ilmaiseksi pari kuukautta takaperin. Harrastuksen aloitteluun ohjelma vaikutti ihan pätevältä, noin muuten lelumainen käyttöliittymä lähinnä häiritsi, ja ohjelma kaatuili välillä.

tuunari

Otin tämän uudestaan käyttöön, kun tuntuu hyvin toimivan myös ccd-kameran kanssa. 2.20 -versiossa mukana myös mainio Bahtinov Grabber -työkalu, joka mainio apu tarkentaessa.

-pasi

prototype

Käytän tuota aina kun kuvaan. Uusimpia versioita en ole päässyt kokeilemaan, kun lisenssiavain oli vain alle 2 versioihin, mutta olen ollut tyytyväinen ja varmaan ostankin lisenssin myös uudempiin versioihin. Itselläni tuo ohjelma ei ole kaatunut ikinä ja omasta mielestäni tuo on oikein näppärä ohjelma kameran ohjaamiseen, kun voi ennakkoon tehdä kaikki eri valotusajat, iso-arvo, taukoajat ja kpl.määrät alasvetovalikkoon. Kyllä tämä ainakin Canonin oman ohjausohjelmiston voittaa ja ei hintakaan kovin paha ole. Ja taitaa tuossa uudemmassa versiossa olla jo jotain hyödyllisiä työkalujakin mukana. Toinen vaihtoehto voisi olla Back yard EOS, mutta siitä ei ole itselläni kokemuksia.

jussi_k_kojootti

Sama juttu, APT käytössä jo pari kautta eikä kyllä ole urputtamista.  Erinomainen softa, jota myös aktiivisesti kehitetään (vaikken viimeisimpien versioiden uudistuksia olekaan tarvinnut/kokeillut).  Toimii saumattomasti PHD:n (dither ja automaattinen valotuksen katkaisu) sekä AstroTortillan kanssa.  Vielä kun listaan lisätään Stellarium(+Scope) ja vnc-softat niin siinäpä tuo kuvausöiden softapino onkin.  Puoli-ilmaista, hyvin toimii.
jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/